Ny rapport om skolan

Ny rapport visar att den svenska skolan är sämst på att hjälpa svaga elever.  Bäst är Korea,Finland och Japan.   Det som kännetecknar dessa länder är att de har ingen flumskola, politikerna tar skolan på allvar och visar intresse och ansvar för utbildningen. Till skillnad från svenska politiker som jobbat med motsatt agenda.

Det är helt enligt den läroplan, Lpo94, som fortfarande gäller. Där står att eleverna skall ta ett ökande eget ansvar för sin utbildning. Samtidigt står det att de som behöver stöd skall få det.  Att inte det stödet getts kan delvis förklaras med kommunaliseringen av skolan som resulterat nedskurna resurser, det är politiska beslut.

En del klarar inte att ta ett större eget ansvar för sin utbildning. Vilket medför att de svagaste självklart inte klarar detta och hamnar i en hopplös situation.  För att deras situation inte skall upptäckas så har svenska dum-flum-politiker   motarbetat utvärdering och betyg, vilket de gör fortfarande.

Hur kan man komma på idén att eleverna skall sköta sin egen utbildning i grundskolan??  Skolan är till för att leda eleverna och ge dem f a k t a k u n s k a p e r, det är precis det som skolan är till för. Trots det finns det idioter som yrar om entreprenörskap, om att det inte är så viktigt med grundkunskaper.

Det är uppenbart att det är ett medvetet sabotage av Sverige som nation som politikerna genomfört. Det effektivaste sättet att sabotera en nation är att angripa utbildningssystemet.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: