USA ut ur NATO ? – tackar och bugar!

USAs försvarsminister Robert Gates  kritiserar Europa/NATO  skarpt för att inte satsa tillräckligt på försvar.  Han tom hotar med att USA tappar intresse för NATO. Han kritiserade Europa för att bara en tredjedel av NATO deltar i kriget i Libyen!!  Men i Sverige som inte är medlem NATO är krigshetsen som värst!!! Vilket är en följd av att Sverige styrs av individer som gärna åker till Israel på semester, som inte kritiserar blockaden av Gaza, som inte lyfter ett finger mot Israels stöld av Västbanken.

Mycket hoppfullt.  Det vore ett framsteg för världen. Det har jag  hävdat länge, att USA skall lämna NATO.  USA och Kanada kan bilda en egen allians.

Resterande NATO är rent europeiskt och behöver utveckla en egen  militär  identitet. I stället för att hålla USA i handen som ett barn som traskar med pappa. Det är mycket naturligt att upplösa NATO eftersom den ursprungliga anledningen för alliansen inte existerar längre.  USA har försökt att hålla NATO vid liv för att motivera sin närvaro i Europa samt att utnyttja NATO för sina egna ljusskygga syften.

Ett av skälen för kritiken är ekonomiska. USAs krig är oerhört dyra, deras satsning på ny militär teknik kostar sanslösa belopp.

De håller på att hamna i den fälla som Reagan gillrade för Sovjetunionen, att rusta ihjäl sig.

Vem hotar USA??  Det vet de inte själva. USA är i praktiken en ö med hundratals mil vatten på bägge sidor.  Att Ryssland skulle  invadera USA via Sibirien – Alaska, det  är ett omöjligt företag. Så vad håller de på med? Har krigsindustrin blivit en fix nödvändighet oavsett behov, hela landet har  målat in sig i ett militärekonomiskt hörn?

Eller de vet exakt vad de gör , rustar för ett angrepp på den kvarvarande ickesionistiska världen för att realisera den sionistiska världserövringen.  Med flåsivrig  hjälp av Reinfeldt och andra medlöpare av samma sort.

Ett annat alternativ är att de insett att deras egna naturtillgångar inte räcker till eller har förbrukats. Då kommer de att skaffa sig vad de behöver oavsett var i världen med vapenmakt.  Inklusive Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: