Nya tecken på polisens slapphet

Polisens lösning av bostadsinbrott har inte ökat, snarare minskat.  Trots möjlighet av DNA analys numera. I EKOTs  morronsändning säger en polis att det ”inte är status att jobba med sådana brott”  !!

RPS-chefen säger att ”de sprider inte DNA omkring sig” på brotts- platsen.  Finns det fingeravtryck så finns det DNA, det är samma problematik.

Det här avslöjar på nytt den slappa attityden hos polismyndig- heterna.  ”Inte status….”  det är tydligen helt godtyckligt vad man vill jobba med. Är det svårt så skriver man av brottet,  lyfter inte ett finger.  Det avslöjar en slapp ledning, länspolischefer som inte vågar peka med hela handen och leda verksamheten rätt. Eller ännu värre, inte har vare sig insikt eller vilja.

Det som skall ske är att man vid varje inbrott, hemfridsbrott eller  bilinbrott, så gör man en brottsplatsundersökning, samlar information tar fingeravtryck och DNA-prov.  Detta skall vara en obligatorisk och självklar rutin. Samlad info läggs in i databas så att man vid senare  vid andra brott enkelt kan få fram struktur och mönster och fokusera på individer i sammanhanget.

Lägg märke till det likartade moraliska förfallet och slappheten på flera områden: skolan, försvaret och polisen.  Kan det vara en tillfällighet? Knappast, det har sannolikt att göra med den demografiska tillhörigheten på den politiska nivån.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: