Den falska ”barnfattigdomen”

I brist på något avgörande viktigt så har politikerna  i pjåsk- och dada-landet nr ett,  Sverige,  uppfunnit begreppet ”barnfattigdom”.  Det lär betyda att en familj har en inkomst under 60% av medianinkomsten.

Man kan använda ett relativt mått eller ett absolut mått.  I absoluta mått så har fattigdomen minskat.  Om arbetslösheten är stor så är det naturligt att det statistiskt  blir ökande antal ”fattiga” med relativa mått eftersom de som fortast blir arbetslösa är de med lägst löner och utbildning.

Det stora inflödet av invandrare under senare år  förstärker  intrycket att fler blivit fattiga.

Det är ett klassiskt grepp av familjemaffian att använda barnen som ett känslomässigt argument för att kunna höja sin standard.  Varför tex säger man inte fattiga familjer?

Det enda begrepp som kan användas i detta sammanhang är absolut fattigdom.  Ingen skall behöva leva i misär i detta land map bostad och mat.

Diverse lyxfenomen i samhället har hjälpt till att hävda att barn är fattiga.  Kostsamma utflykter i skolan, elever som får ledigt mitt under terminen för att följa föräldrar på utlandssemester tex.  Barn som inte har råd med märkeskläder.   Det handlar mycket om slapp moral av skolansvariga och lokala politiker.  Vem är förvånad när inget annat fungerar i skolan?

Det kommer alltid att finnas ”fattiga”.  Någon kategori måste ha det sämst med relativa mått.  De som är ute och fiskar i politiskt grumliga vatten i eget intresse kommer att använda det relativa måttet.

Med relativa mått går det inte att utrota fattigdom.  Det är absolutbedömningen som måste gälla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: