Folkets uppror?

En fd jägare skriver på SVD debatt om den låga moralen hos jägarkåren. Han tycker att det  är skamligt och kräver uppryckning.

Vad det gäller är vargen och attityden mot denna som tycks finnas inom jägarkåren. Han hänvisar till vargfällor, förgiftning, tjuvskytte mm.

Vad svenskarna  är kända för är en närmast sjuklig flathet när det gäller att platt lägga sig för myndigheters beslut hur korkade dessa än må vara. I detta fall är det regeringen som tagit ett beslut om varg i landet som stora grupper ogillar och som skapat starkt försämrad livsmiljö på landsbygden.

Det är sällsynt med uppror mot regeringar i modern tid. Det brukar begränsa sig till överlämnandet av namnlistor till en flinande minister som lika flinande lägger handlingarna i arkivet när dissidenterna avlägsnat sig. Sedan är ärendet avslutat.

Backar man historien så var upproren mera konkreta och drastiska. Dackefejden är ett av de mer kända, diverse uppror med dalmasar inblandade är också exempel.  I ett modernt land med (sken?)demo- krati räknar man med att missnöjet kan visa sig i valen, möjligheten finns,  men om politikermaffian har kortslutit den möjligheten genom ”blocköverskridande”  överenskommelser då är den möjligheten avskaffad.

Det kan medföra någon form av utomparlamentariska fenomen av gerillakaraktär, i det här fallet riktat mot ett oönskat , olämpligt och onödigt rovdjur i den svenska miljön.

Det är självförvållat av politikerna.  Det går inte att skylla på EU, detta är en angelägenhet för lokal bestämmanderätt.

Vargprojektet startades av Naturskyddsföreningen på 60-talet och stöddes sedan av socialdemokratiska regeringar.

Naturskyddsföreningen är den organisation som mest aggressivt stöder  det missanpassade vargprojektet förutom de förvirrade individer som ingår i Rovdjursföreningen.

SVD

Vargprojektet + Ryssland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: