Flygande stridsvagnar ??

10326:
USAs krig i Libyen:
Obama säger  ungefär  ”Amerikanska folket är stolta över……..våra soldater…..   för våra intressen och ideal…”  Försade han sig?  Det avslöjar vad det handlar om, amerikanska intressen oavsett var och vad det handlar om. I det här fallet handlar det mycket om oljan precis som i Irak. Man talar om ”oljestäder ” vid kusten.

Man kunde också se att flyget slog ut regimens  stridsvagnar.  Var inte uppdraget att spärra luftrummet?   Flyger stridsvagnar?

Det visar att man helt har lämnat det ursprungliga FN-uppdraget.  Man bedriver nu ett regelrätt krig som styrs av deltagarländernas egna intressen.  Är inte det att betrakta som ett krigsbrott som kan behandlas juridiskt?

SVD

4 Responses to Flygande stridsvagnar ??

 1. Axel skriver:

  ”7. a participation in or concern for a cause, advantage, responsibility, etc.”
  http://dictionary.reference.com/browse/interest
  En av betydelserna. Har väldigt svårt att tro USA skulle ”försäga sig”.

  Gällande stridsfordonen:
  För det första kan en del stridsfordon skjuta ned flygplan(”mobila enheter för raketavskjutning”) vilket visas i videon när man tom ser att flygplanen beskjuts. Och för det andra så är väst även där för att hjälpa civila vilket de gör genom att hjälpa rebellerna, alltså att se till att Gaddafi inte kommer in i dessa städer som tas upp i artikeln.

  Känns inte som att du vill diskutera ämnet utan mest som ett desperat försök till hets.
  Det här är anledningen till varför man inte ska läsa bloggar…

  • Reflektioner skriver:

   Om han inte försade sig så är det avslöjande för Obama och USA att det finns en dold agenda vilket är vanligt när det gäller USAs agerande.

   Sedan är det är det ett mycket egendomligt principiellt agerande att gå in i ett inbördeskrig och stödja en rebellorganisation.

   Att folk dödas i ett inbördeskrig det är inget nytt. Detta kan inte tas som skäl för en militär intervention.

 2. Kalle Anka skriver:

  Bara för att du har en egen blogg betyder det inte att du inte behöver ha koll innan du skriver inlägg. Läs FN-mandatet först! I korthet innebär den att medlemsländerna har befogenhet att använda alla tillbuds stående medel (utom ockupation) för att skydda civilbefolkningen från angrepp från libyska myndigheter (främst militären).

  Citat ” Authorizes Member States that have notified the Secretary-General, acting nationally or through regional organizations or arrangements, and acting in cooperation with the Secretary-General, to take all necessary measures, notwithstanding paragraph 9 of resolution 1970 (2011), to protect civilians and civilian populated areas under threat of attack in the Libyan Arab Jamahiriya, including Benghazi, while excluding a foreign occupation force of any form on any part of Libyan territory, and requests the Member States concerned to inform the Secretary-General immediately of the measures they take pursuant to the authorization conferred by this paragraph which shall be immediately reported to the Security Council;” Slut citat

  • Reflektioner skriver:

   Det tycks vara många som inte förstått detta enligt din tolkning. Media talar bara om en blockering av luftrummet.

   Det är tveksamt om flygangrepp på markbaserade vapen kan intolkas i denna formulering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: