Rättssystemets förfall accelererar

Det är tydligen på gång att riksdagen 110309 skall besluta om sedelboxar i detaljhandeln för att ”minska rånrisken”.

Det kommer att kosta ca 100000 per kassa.  Det kommer troligen att medföra att mängder med småbutiker kommer att lägga ner verksamheten.

Redan tidigare så har många bankkontor avskaffat kontant- hanteringen på kontoren av  samma skäl.  Banker, vars huvuduppgift är att tillhandahålla  finans och penningservice!!

Någonting är fundamentalt fel i ett samhälle när man inte vill se problemet från rätt håll.  Felet sitter i huvudet på dessa sekunda politiker som har lyckats bluffa sig fram till riksdagen.  Men det är konsekvent, daltandet med kriminella som pågått i decennier, detta är bara en fortsättning på denna linje. Man skall inte angripa brottslig- heten, bara göra det något svårare.  Inga fler poliser, inga fler åklagare,  inga skärpta direktiv från regeringen till polisen att de skall göra vad de har betalt för, att uppehålla rättssäkerhet och moral i samhället.

Dessa politiker vill inte ha något försvar, skolan har man förstört under flera decennier, rättssystemen går på kryckor sedan länge, värre blir det med ökande brottslighet.

Den här regeringen vill inte  upprätthålla rättssystemet, det visar man tydligt. I stället ålägger man medborgare och företag att vidta underliga skyddsåtgärder för stora kostnader.  Det enda som gäller:  Att spara pengar oavsett område.  Sparkravet på Försäkringskassan visar tydligt vilket hån man visar medborgarna.

Facket, Handels, replikerar i dag 110309.  Det är ett smalt fackligt intresse att skydda sina medlemmar från rånsituationer.  Politikerna backar tydligen undan för detta. I stället för att angripa problemet från rätt håll, att skaffa mer resurser till rättssystemet  för att öka bevakning och andra åtgärder för att bekämpa brottsligheten.  Det som i stället sker är att man intar en defensiv attityd, backar och anpassar sig till den ökade brottsligheten.

Både röda och blå socialister är överens: Rättssystemen får inte kosta för mycket.  Kan det vara så att vissa  politiker står med ett ben på andra sidan??  När det gäller (s) så är det ingen tvekan.

SVD  –   Småföretagarna straffas för brottsligheten

SVD  –  Handels replik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: