Vi har fått nog av (s)-schamaner

PJ Anders Linder går i  SVD till attack mot en (s)-märkt professor vid KTH som hårt har kritiserat Reinfeldt för brist på visioner.

I viss utsträckning tycker jag att den kritiken mot alliansen är riktig. Det har varit en påtaglig idétorka eftervalet.

Linder tycker som slutkläm att visionerna kan överlämnas åt schamanerna.

Om professorns mening  är att visioner innebär att politikerna skall gå in och detaljstyra människors vardag i och utanför familjen ännu mer så är han naturligtvis fel ute. Vi har fått mer än nog av socialistisk klåfingrighet av både röda och blå socialister.

Om han däremot menar att det finns andra områden för en regering att tänka framåt så har han rätt.  Denna regering visar inget större intresse för infrastrukturlösningar i framtiden. Det finns en hel del att göra på järnvägssidan. Det löser man inte med den fixa idén med avregleringar. Avregleringar fungerar bara om de sker i rätt omgivning. IT-sektorn har varit  främmande mark även om man nu har tillsatt en IT-minister.

Skattefrågan har man inte tagit ett rejält grepp på, man fortsätter att lappa på det existerande,  lättar lite på den socialistiska utsugningen på vanliga knegarlöner. När man inte ens vill ta bort ”värn”-skatten då  skall ingen förvåna sig över att det saknas visioner på andra områden.

Vad man skulle gjort på skattesidan är naturligtvis att börja införa enhetsskatt (eng. ”Flat tax rate”) . Det skulle lösa mycket av de underliga problem som det nuvarande socialistiska skattesystemet orsakar.

När det gäller rättssystemen så händer inte mycket som märks trots munväder om motsatsen.

Det finns en hel del att skapa visioner dvs framtidsplanering för.  Det skall man inte lämna till schamaner,  dessa brukar vara rödmärkta.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: