Klass 9A 110228

Klass 9A i TV1 110228.  Jag satte upp några punkter som jag mindes efteråt:

En rektor som inte har koll

Elever som slirar

Lärare utan struktur

Arbetslag som inte fungerar

Dålig kommunikation i laget

Elever som inte förstår allvaret

”Vad har de gjort under 8 år??”

Lärarlaget tycks inte fungera som en enhet, vissa tycks köra sitt eget race.  Det började bli lite kris. Det har gjorts framsteg men som helhet så går det inte tillräckligt bra. Stor risk att inte målsättningen uppnås.

Stavros som har lång erfarenhet påpekade under ett föräldramöte med eftertryck att den här stilen håller inte. I gymnasiet ställs det krav som är skarpare. Även om en del klarar sig in i gymnasiet  så klarar de inte fortsättningen.

Vissa elever tycks inte förstå detta. Det har varit för bekvämt att bara hasa sig med i grundskolan.

Ett föräldramöte hade arrangerats. Det påtagliga var hur litet intresset var från föräldrarna.  När det nu framgick att en del elever hade uppenbara  problem så frågade dock en förälder till slut ” Vad har de gjort under de första 8 åren?”

Just det, en bra fråga.  Inga betyg, ingen koll, inga krav, självstudier osv, allmän slapphet ger detta resultat till slut när man synar skolan och eleverna.

Samma dag som detta så redovisas i TV problemen vid en skandalskola i Kävlinge.  Bytt lärare 52 gånger under kort tid, lärarlösa lektioner mm. Om inte kommunen skärpte sig så skulle det bli statlig tvångsförvaltning.

Från SVD (TT):
”Mycket krut kommer att läggas på kompetensutveckling av all skolpersonal. Alla åtgärder ska också kartläggas och genomlysas och lärarna djupintervjuas om sin arbetsmiljö. Fler lärartjänster ska ge en ökad vuxennärvaro och ordningsregler ska följas”.

Detta sägs av en av de skolansvariga.

Obs detta idiotuttryck ”ökad vuxennärvaro” . En variant av ”fler vuxna i skolan”  som det ofta brukar heta.   En pinsam indikation på den dekadens som råder i skolansvariga kretsar. Man säger inte: ”Fler lärartjänster skall ge en effektivare undervisning och bättre struktur i utbildningen”.

Det räcker med att en ”vuxen” är närvarande.   Centerpartiet vill ha mer av det här, mer kommunalt inflytande över skolan.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: