Enhetsskatt löser problemen en gång för alla

I SVD så argumenterar 17 centerpartister för sänkta marginalskatter för högre inkomster.    Det var oväntat att något klarsynt skulle komma från ett parti som har snöat in i vargdimman och som under långa tider varit en släpvagn efter socialdemokraterna.

Det är naturligtvis rätt,  att ”värn” – skatten skall bort är en själv- klarhet , det är bara en början på en korrigering av  ett perverst socialistiskt skattesystem.

Men detta lappande som politiker håller på med är ett symptom på bristande klarsyn och en vilja att radikalt förändra skattesystemet  så att det gynnar både medborgarna och samhället.

Det greppet finns och stavas e n h e t s s k a t t, dvs en skattesats för alla inkomster.

Till att börja med kan den läggas  på 30% med ambitionen att sänka den till  25 – 27%.   Det skattebortfall som sker kan täckas med  konsumtionsskatter och diverse punktskatter.  Man betalar skatt när man konsumerar.  Höga skatter på lyxprylar mer eller mindre onödiga kan styra  konsumtionen mot sundare  banor.

Progressiva skatter som Sverige plågas av är ett socialistiskt påfund som innebär att höginkomsttagare diskrimineras och betraktas som ett sämre slags folk vilkas löner delvis kan konfiskeras.  Socialister, som drivs av en primitiv avundsjuka,  vill inte förstå att det är höginkomst- tagarna som  är ansvariga för utvecklingen i samhället i olika avseenden. Det gäller teknik, forskning, produktion mm.Det är denna kategori som gör att LO-knegare har något att göra tex.

Är det lämpligt att klämma åt denna nyckelkategori??

Självfallet inte, snarare tvärtom, de borde ha en extra bonus i skattesystemet.

SVD

Annonser

One Response to Enhetsskatt löser problemen en gång för alla

  1. Christian Thomasson skriver:

    Hej! Jag kan bara hålla med om att Sverige borde införa platt skatt. Men tyvärr vågar inte ens partierna i alliansen utreda detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: