Polis skall bli effektivare – någon som tror det?

I DN så skriver rikspolischefen om polisens utveckling.  Det nya mobila rapporteringssystemet är tydligen på gång att införas. Det är på tiden. Enligt tidigare uppgift så tog det 2 timmar att rapportera ett baga- tellärende och 14 blanketter skulle fyllas i!! Så har det varit i en massa år.  En poliskvinna sade att hon hellre tittade åt ett annat håll när hon åkte förbi för att slippa denna osannolika och inkompetenta byråkrati.  Det interna utvecklingstänkandet har inte varit särskilt utvecklat eller prioriterat.

Är det konstigt att polisen inte fungerar med sådana interna rutiner ?

Han tar upp PK-ämnen som relationsvåld och ungdomsbrottslighet. Det ser bra ut i politikerögon.

Däremot nämner han inte alls det som är en realitet för vanligt folk, den sk vardagsbrottsligheten som borde ha  högsta prioritet och vara basen för polisarbetet.  I stället så har polisen ”prioriterat” bort den delen. Med vilket lagligt stöd??  Inget alls.

Sedan säger han att polisen fått ökade resurser ca 20000 poliser.  Det finns poliser ute på fältet som säger att de inte märkt något alls av den ökningen.  Vad han heller inte tar upp  är hur många effektiva polistjänster som genomsnittligt är tillgängliga.

Kvinnor anställs som poliser, under de senaste åren så har kvinnor felaktigt kvoterats in så att 50% antagits till utbildning. Det innebär att ett bortfall av polistjänster sker  pga av barnledighet. Detta bortfall ökar under ett antal år i och med att andelen kvinnor ökar i polis- kåren.  Till detta kommer den politiska hjärntvätten att även män skall vara barnlediga vilket ytterligare ökar bortfallet.

Det är således inte några 20000 poliser utan snarare ca 18000 skulle jag  tro.  Då har jag inte tagit med en rad andra orsaker till frånvaro.

Talar man om 20000 poliser så skall det vara  effektiva närvarande poliser. Vilket innebär ett bruttotal på minst 23000 poliser.

Detta är speciellt viktigt att påpeka eftersom Sverige är ett av Europas   polisglesaste länder.  Vilket också syns gång på gång när det gäller behandlingen av vardagsbrott.

25000 poliser netto är det minsta som behövs i Sverige. Det betyder minst 28000 brutto.

Det kommer inte att bli några ändringar till det bättre så länge som moderaterna har ett avgörande inflytande. Det är viktigare att spara pengar än att ha ett rättsväsende som fungerar. Tankeverksamhet på den kanten är ingen prioriterad verksamhet.

RPS-chefen hävdar att polisen skall bli effektivare och modernare med bla pga det ökade IT-stödet.  Dessutom med en effektivare ledning.
För att åstadkomma detta så bör de regionala polismyndigheterna avskaffas. Det är riktigt.

En annan avgörande fråga är rekryteringen. Den lokala rekryteringen måste avskaffas eftersom den gett som resultat en obehaglig lokal korruption som  omöjliggör ett effektivt objektivt polisarbete.

Rekryteringen  skall ske centralt,  samt att individer från en viss ort/region skall inte få tjänstgöra inom denna region.  Östergötland och Västmanland är skräckexempel på hur det blir annars.

Han har fräckheten att påstå att förtroendet för polisen är högt!!!

Vi ska arbeta för att ytterligare stärka förtroendet för Polisen. Mätningar visar att Polisen har ett högt förtroende hos allmänheten, men vi ska vara medvetna om att förtroende är något som ständigt måste förtjänas. Det är viktigt för Polisen att människor såväl känner tillit till vår förmåga som trygghet i kontakten med oss.”

Skämtare!!!   Vilka har de frågat då?  Jo troligen befolkningen rakt av! En ganska ointressant siffra. Ett korrekt värde skulle fås om man frågade de som gjort anmälan om brott dvs deras erfarenheter av polisen skulle då  speglas i opinionsvärdet.  Den mätningen undviker polisen nogsamt att genomföra.

Annonser

One Response to Polis skall bli effektivare – någon som tror det?

  1. marie skriver:

    det där med svenska dagbladet och polisen.
    man kan ju tänka sej så att vi lika gärna kan införa diktatur redan nu så barnen lär sej ifrån början att böja knä inför regeringen när de kommer och skjuter på barnen.
    liksom mulimerna gjorde på den där bron i egypten helt nyligen.
    jag får alltså inte längre delta i debatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: