När blir det Sputnik för Reinfeldt ?

This is the Sputnik moment…” sade Obama nyligen.

Han menade att nu är det dags för en offensiv satsning på forskning och industriell verksamhet för att flytta fram positionerna och skapa en frisk ekonomi.

Man undrar när Reinfeldt kommer till samma insikt för Sverige. Han deltog tydligen i någon slags radiochatt i dag (26/1). Bristen på visioner var ett av omdömena från en mediarepresentant.  Ja så är det. Han låter som en programmerad papegoja när han tjatar om jobbskatteavdrag. Han påstår dessutom att dessa avdrag skapat massor med jobb. Det skulle ha skett genom att folk har råd att handla mer vilket skulle ge en  aktivitetskedja. Tvivlar starkt på det. Någon expertinstans sade att avdragen har inte skapat några jobb alls.  Det är min åsikt också.

Reinfeldts påståenden verkar vara ett idealiserat skolexempel hämtat ur en lärobok från Handels där han lär ha vistats.

Han har aldrig haft något riktigt jobb, tycks inte ha kontakt med verkligheten. Teknik begriper han inte, satsa hellre på vägar än järnvägar.

Han är ingen kreativ person, han är i bästa fall en förvaltare. Det är inte vad Sverige behöver, det behövs någon med driv som förstår vad kärnverksamheterna i Sverige kräver för att vi inte skall stagnera.

Kinesiska regeringen lär till 50% bestå av ingenjörer.  Det är precis så det skall se ut i Sverige också.

Det är ingenjörer som får något avgörande uträttat i detta land, som har insikter och kreativ förmåga och intellektuell kapacitet att få något gjort.

Hur ser det ut nu?  Jo i riksdag och regering hittar man ombudsmän, politiska broilers, myglare och nollor i största allmänhet.

Vad har de uträttat?

–  En förstörd saboterad skola.

–  Ett förstört saboterat försvar.

–  Ett förstört icke fungerande rättssystem

–  En katastrofal flyktingpolitik.

Detta är bara några punkter. Beträffande flyktingpolitiken: I radiochatten så tyckte någon att vi borde begränsa flykting- mottagningen. Reinfeldt håll då en lång utläggning om att vi behöver arbetskraft, vi har för låga födelsetal mm.  Försade han sig??  Han borde  ha motiverat det med lagstiftning, humanitära skäl mm!!  Hans svar var bara en bekräftelse av det jag tidigare skrivit, flyktingpolitiken är bara en maskering av en invandring regeringen vill ha men inte vågar stå för öppet.

Det är märkligt att denna person kommit till makten. Det är bara egendomliga tillfälligheter som orsakat detta. Socialismen var förbrukad, folk ville slippa myglaren Persson.  Sahlin var för inkompetent, försökte köra Marx ytterligare en gång men folk har fått nog av gammelsocialism. Sahlin är ytterligare ett exempel på en som inte klarar av nytänkande.

Får (s) en ny ledare som fattat galoppen så åker Reinfeldt ut. Inte för att jag gillar (s) men det har kommit för mycket dumheter från moderaterna.

Det behövs ett nytt parti i Sverige med en ledning som har hjärna och ryggrad att styra och utveckla Sverige.  Den nuvarande politikermaffian är förbrukad och inkompetent.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: