Moderaterna och sossarna får skörda sin skolpolitik

I SVD idag och andra media så uppmärksammas att  unga under 30 förtidspensioneras. Under alliansens fyra  första år ökade detta fenomen med 50%!!

Politikerna har får vad de bett om. En skola där alla skall tvingas läsa in behörighet till högskola, trots att minst 20%  saknar förutsättningar till det. Dessutom utan reservutgång till yrkesverksamhet för de som inte klarar detta.  Detta sabotage av ungdomens utbildning och liv har moderater och socialdemokrater energiskt understött under snart 20 års tid.

Självmord och psykiska sjukdomar har ökat som en direkt följd.

Danne Nordling har i ett inlägg på sin blogg, ”Varför ökar skolan utslagningen”,  diskuterat  det självklara att alla har inte förut- sättningar att gå till högre nivå.  Det är inte självklart att alla har kapacitet att klara grundskolan. Eller de gör det med mycket dåliga betyg.  Denna kategori har moderater och socialdemokrater försökt tvinga in på högskolan!!!

När skall dessa politiker ställas till svars för den nationella katastrof de orsakat? Vem åtalar dem?  Tribunal eller riksrätt??

SR

Annonser

One Response to Moderaterna och sossarna får skörda sin skolpolitik

  1. Sture Eriksson skriver:

    Skoldebatten behöver en omstart där fakta accepteras i stället för att sopas under mattan. DIVERGENSPRINCIPEN och dess konsekvenser bör stå i centrum likaväl som den svåra INDIVIDUALISERINGSFRÅGAN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: