Tidningsträsket får panik över införande av moral

Regeringen har äntligen kommit med  ett förslag till kriminalisering av illegal fotografering i hem, badrum, sovrum omklädningsrum och liknande ställen där det självfallet inte skall vara tillåtet att fotografera utan tillstånd. Förslaget gäller även journalister.

Två representanter  för journalistförbundet och pressfotograferna var starkt negativa till detta. En sade till och med att detta ”stänger samhället” !!!!

Hur j-a korkade kan dessa bli??  De vill alltså ha möjlighet att  smygfilma folk i mycket privata situationer enligt ovan!!

Det visar vilken fullständig avsaknad av moral och respekt för enskilda individer som råder inom tidningsvärlden!!  Det är inget nytt, under hänvisning till ”yttrandefrihet” och diverse floskler så  motiveras den ena kränkningen efter den andra. Allt för att slaskpressen skall sälja lösnummer.  Det borde skapas ännu hårdare regler mot just tidningsvärldens förolämpningar av enskilda individer.

SVD

Annonser

5 Responses to Tidningsträsket får panik över införande av moral

 1. Pelle Fisk skriver:

  ”De vill alltså ha möjlighet att illegalt smygfilma folk i mycket privata situationer enligt ovan!!”

  Det är inte illegalt.

 2. Strix skriver:

  Det där med upphovsrätt kanske får diskuteras vidare?
  Stjäl du en bild av mig så……
  Ser att socialisterna har ett dilemma här!
  Det skattefinansierade ”tidningsträsket” kanse inte behöver mina tvångsinlevererade pengar om lagen går igenom?

 3. Spinn skriver:

  Fotograferna får panik eftersom de inte vet om de får fota eller inte fota. Det kan inte vara så svårt att avgöra om en person befinner sig i duschen.

  Jag älskar formuleringen att yttrandefriheten har funnits i flera hundra år utan problem, kanske har den tekniska utvecklingen av kameror inneburit att systemet med att fotografen alltid äger sin bild numera innebär ett problem.

  • Reflektioner skriver:

   Det är väl inte äganderätten som det primärt handlar om. Det är fall där tex hyresvärden smygriggar en videokamera i badrum , eller där man plåtar folk i hemmet i privata situationer som skall stoppas. Lite förvånad att det inte gått att åtgärda med nuvarande lagstiftning, det är en kvalificerad form av ofredande. Men den paragrafen i brottsbalken är så primitivt skriven att det kanske inte går. Sedan finns det låsningar till gammal ”praxis” i rättssystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: