Vargkramarnas svaga argument

I morse i ”Ring P1” så fick den speciella lågintelligentia som benämns vargkramare ett nytt utbrott. I stort sett hela skalan av argument som möjligen en 5-åring kan prestera. En del  dumheter har hörts förr.  Här är en del av dumheterna som vargkramare brukar framföra.

1.
Vargen här väl lika stor rätt som vi att existera i Sverige.
2.
Vargen var här först
3.
Om vi utrotar vargen så skall vi väl utrota björnen?
4.
Om inte vargen behövs, skall vi då också utrota mört, ekorre mfl?.
5.
Om vargen skall utrotas, skall vi då utrota tigern också?
6.
Om vargen råkar döda en människa – det är ju naturens gång.
7.
Vargen tillhör faunan.
8.
Jägarna vill ha vargens mat, klövviltet,  för sig själva.
9.
Vargen  är viktig för ekologin i naturen.
10.

Vargen är utrotningshotad.

Kommentar #1:
Vilka rättigheter djur skall ha bestäms av människan. I fall av utrotningshot kan vissa arter ges ”rättigheter”.  Det gäller inte vargen. Det finns minst 150000 vargar i världen. I de fall en art är destruktiv i sitt beteende mot annat vilt och mänskliga  intressen så skall den utrotas i aktuellt område. Det var det man gjorde på 1800-talet.

Kommentar #2:
Fullständigt ointressant. Se kommentar till #1.

Kommentar #3:
Det finns just nu för mycket björn i Sverige. Det har starkt bidragit till att tre personer dödats på några få år.  Ca 1000 djur bör skjutas bort, speciellt i de björnrikaste trakterna i Jämtland.  Om björnpopulationen har rätt storlek så har den inte varit ett stort problem för människan. Den finns dessutom inte i tätbefolkade områden i Sverige.  Hålls björnstammen på rätt storlek behöver den inte utrotas då den i det läget inte är ett akut problem.  Till skillnad från vargen som har ett annat och aggressivare beteende relativt boskap i befolkade trakter.

Kommentar #4:
Skillnaden mellan varg och mört och ekorrar mfl liknande djur är att vargen har ett destruktivt beteende mot mänskliga intressen, boskap i första hand. Den uppträder som ett skadedjur.  Den har ofta rabies vilket gör den aggressiv och farlig. Den sprider parasiter som kan överföras till andra djur och sannolikt även människan.  Mig veterligen har inte mört och ekorrar några stora skadeverkningar i naturen, möjligen kan överpopulation ge någon sådan effekt i liten skala. Dessa smådjur är inget stort problem för människan och kan inte jämföras med vargen.

Kommentar #5:
Varg och tiger är inte jämförbara. Tigern är utrotningshotad pga att idioter tjuvskjuter den av underliga skäl. Varg  finns det minst 150000 av i världen. Vargen behöver inte finnas i varje land, speciellt inte i länder där natur och befolkningsstruktur inte är rätt miljö för vargen.  Sverige är ett sådant land.

Kommentar #6:
Detta är det mest fantastiska hittills, men jag har väntat på det. ”Det är naturligt om varg dödar människa – naturens gång” . Det  visar att vissa vargkramare  i praktiken är mentalt sjuka. Alternativt är förstånds- handikappade vilket det finns många tecken på. Alternativt baserar sitt agerande på känslomässiga faktorer vilket är nästan  samma sak.

Kommentar #7:
Det som skall tillhöra faunan det avgör  människan. Tex anses det inte lämpligt att mårdhunden tillhör faunan , därför så försöker man utrota den. Att vargen en gång fanns här är inget skäl. Vargens beteende var sådant att ett utrotningsbeslut togs på 1800-talet. Mård- hunden och vargen skall inte tillhöra faunan pga  destruktiv inverkan.

Kommentar #8:
Ja det är nog riktigt.   Det är mycket bättre att skogens överskott kommer människan till del än att det blir mat till ett värdelöst skadedjur som vargen.

Kommentar #9:
I stort sett skitsnack.  Vilka förändringar  skulle vara positiva för naturen som inte människan kan åstadkomma med  rätt vilt- och jaktförvaltning??   Vi har klarat oss i 100 år utan vargen som viltvårdare utan avgörande negativa effekter. Älgpopulationen har redan korrigerats så kraftigt att det  tom är brist på älg på vissa håll. Den bristen förvärras av vargen som då inriktar sig på andra arter som kraftigt reduceras.  Vi kan med fördel vara utan vargen som ”viltvårdare”.

Kommentar #10:
En korkad medveten lögn. I Ryssland, Kazakstan Kanada och USA fins det sannolikt långt mer än 100000 vargar. Jordens talrikaste rovdjur, notoriskt ökänd och hatad var den än finns. Det behöver inte finnas varg överallt bara för att den en gång funnits där. Vilka krav ställer EU på att Danmark, Holland och England skall ha varg??  Inga sådana krav ställs eftersom dessa länder inte har en så omdömeslös lobbyorgansation som Naturskyddsföreningen.

Erfarenheter från Ryssland av varg

SVD

Annonser

7 Responses to Vargkramarnas svaga argument

 1. Maja skriver:

  VI lever i en demokrati där vi alla måste enas. Hälften är för vargjakt och argumenten ovan är förvisso svaga, men även de som är för vargjakt har svaga argument. 1: Vargen ska utrotas trots att en stor del av befolkningen vill ha kvar den. 2: Göra stammen friskare? Hur göra det, man minskar ju gen polen igen. 3: Den stora dödligheten hos varg motiverar jakten. Om det är så stor dödlighet varför öka på den med jakt? 4: Öka acceptansen. Har inte märkts av.
  Dessutom är närvaro av varg inte bara negativ. Ex:
  Rovdjursturism- ekonomisk vinning.
  Älgreglerande- massor med trafikolyckor och skador på skogsplantager. Där skulle det nog vara bra med lite mer varg som käkar upp älgen.

 2. Reflektioner skriver:

  Hela den polariserade debatten om vargen visar att Sverige är inte rätt plats för varg. Det konstaterade även politikerna på 1800-talet, därför beordrades utrotning. Det ansåg de ända till 1965, fram till dess var det skottpengar på varg. Bör införas snarast. Demokrati innebär inte att majoriteten kan misshandla minoriteten. Vargproblemet får sådana konsekvenser på landsbygden att den misshandeln kan inte accepteras. Vargfrågan är en lyxfråga för stadsbefolkningen som vill ha gulle-gullprogram om varg i TV. SVT är framstående i den PR-branschen. Inkompetenta politiker skyller på EU. De avtal som gjorts kan givetvis sägas upp när som helst. Det går inte att skylla på EU. Svenska stadspolitiker driver frågan som ett egenintresse vilket tydligt visar politikernas förakt för landsbygden. Rovdjursturism, kan man inte hitta på något effektivare och rumsrent då är det illa ställt.

  SGT SGT SGT

 3. Maja skriver:

  Frågan om demokratin i detta fall är att man ska hitta lösningar som gör flest antal nöjda. Sveriges vargstam är ju t.ex inte jämnt fördelad så som är fallet med andra rovdjur. Om samma sak gällde vargen skulle nog inte den lilla ”minoriteten” ha några större problem.
  Om det nu var så illa det där med rovdjursturism, tänk på att det faktiskt skapar jobb i glesbygden.

 4. Reflektioner skriver:

  Är andra rovdjur jämt fördelade? Det är ganska glest med björn, järv och lodjur i södra Sverige. Skulle man fördela vargarna till mälardalen och södra Sverige så skulle minoriteten bli större och ännu mer förbannad eftersom attackerna på boskap skulle öka kraftigt. Men det är denna svaga och omdömeslösa regerings mål så du får nog rätt. Läste nyligen om två projekt för vargturism som misslyckats. Det är fel inriktning på glesbygdens jobbproblem.

 5. Lingra skriver:

  Kommentar 4: Rabiens finns inte ens i Sverige!

 6. nikita skriver:

  fuckk det är dåligt med vargjakt

  • Reflektioner skriver:

   Det är nödvändigt med årlig avskjutning för att inte detta
   ökända skadedjur skall orsaka oönskade effekter i naturen.
   För att inte tala om de skador som de orsakar på
   tamdjursuppfödningen. Dessutom, det obehag som de
   skapar med sin närvaro i skogarna. Sverige är för
   litet för varg vilket med övertydlighet visats.Det
   finns inte tillstymmelse till skäl eller motiv för att
   införa varg i Sverige. De ansvariga,Naturskyddsföreningen
   och andra enfaldiga, borde åtalas för de skador
   de orsakar i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: