Värnskatten en skam för politikerna

I ett inlägg på SVD debatt så argumenteras mot värnskatten.  Mycket välmotiverat.  Att denna skatt finns kvar är en skam för samtliga inblandade politiker, dvs både röda och blå socialister.  Den var tillfällig pga krisen på 90-talet, den skulle tas bort. Sent omsider togs den bort men återinfördes omedelbart!!

Att moderaterna kan acceptera den fortfarande visar hur svaga de är i sin ideologiska inriktning. Att de låg lågt under valrörelsen kan man möjligen acceptera för att slippa det enfaldiga gläfset från vänstern om att ”gynna höginkomsttagare”.  Nu finns det ingen anledning till denna flathet.  När Reinfeldt nu börjar diskutera nya jobbskatteavdrag utan att nämna värnskatten så visar det på en obehaglig svaghet.

Värnskatten utgör bara en liten del av statsinkomsterna och kan tas bort direkt utan några statsfinansiella problem.  Att skatten orsakar negativa effekter för löntagare både sk utländska experter och  nyckelpersoner inom näringslivet är ytterligare ett starkt skäl att omedelbart ta bort den.

Rädslan att göra detta visar hur djupt det socialistiska tänkandet sitter även i hjärnan på ”borgerliga” politiker.   Den som tjänar lite mer skall överlämna det mesta av detta till staten för ”du klarar dig nog ändå”.

Är Sverige ett U-land där varje krona behövs för att undvika någon slags inhemsk katastrof??

Man kan tro det pga politikernas inskränkta syn på skattepolitiken.

Nyligen så fanns ett inlägg om införande av enhetsskatt, eller som det felaktigt benämns ”platt skatt”.  Det skulle lösa det mesta av de underliga problem som det starkt progressiva skattesystemet skapar.

Det innebär också att man lämnar det socialistiska synsättet på medborgarnas rätt till sin egen lön och inför ett system som inte missgynnar och diskriminerar  viktiga grupper i samhället.

”Sverige bör införa plattskatt”

Inför enhetsskatt

SVD 110217


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: