Regeringen vill ha mer varg i Sverige

SVD meddelas att ministern Carlgren vill ha hårdare lagar mot olaga jakt av rovdjur.  Detta skrivs i sin tur i DN där han har en debattartikel.

Förutom den vanliga enfaldiga argumentationen för varg så markerar han klart att det nuvarande antalet vargar på 210 är bara ett tillfälligt stopp.   Sannolikt är denna svaga regerings mål 500 vargar vilket svagsinta och omdömeslösa biologer förordat.

Det behövs fler effektiva mördarmaskiner i skogarna som kan eliminera det vilt som råkar finnas kvar,   effektivare kan ta livet av böndernas boskap.  Man har gjort en blocköverskridande överenskommelse i riksdagen.  C-laget i riksdagen är överens om att bonnläpparna som bor utanför stadsgränsen får skylla sig själva och att det är rovdjuren som skall ha makten på landsbygden i  det här landet.  Självfallet inte i tätorter.  Det var den ordningen som rådde på 1800-talet. Vilket medförde att regeringen beordrade utrotning av rovdjuren.

Bonnläpparnas viktigaste uppgift är att föda upp djur åt vargen.

Regeringen hänvisar till EU och dess åtaganden.  Det är i stort sett samma som Bernkonventionen. Men i den konventionen finns en undantagsklausul som gör att den inte är bindande. Speciellt är klausulen tillämpbar i Sverige som är för tättbefolkat för att hysa varg.

Se länk till tidigare inlägg.

Att Reinfeldt är en svag ledare det vet vi förut, nu har vi ett nytt exempel.

Tidigare inlägg

DN

Erfarenheter från Ryssland av varg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: