Dags för pluggskolan

”Det är dags att damma av  pluggskolan” skriver Elisabet Högström i AB.   Något liknande har jag skrivit åtskilliga gånger.

Det har varit uppenbart i en massa år, det katastrofala experiment med tiotusentals elever som politikerna bedrivit. Med resultat att tusentals  elever förtidspensionerats direkt efter skolan.

När skall dessa politiker ställas till svars för den enorma skada som de orsakat enskilda individer och landet?

Riksrätt??

” Det krävs en revolution i skolan, en total reformering, en återgång till den tid när skolans viktigaste uppgift var att lära ut kunskaper till eleverna , inte lära dem umgås socialt eller arbeta i grupp” skriver EH.

Exakt, det är bara sunt självklart förnuft.

Ett förstatligande av skolan är den nödvändiga grundbulten.  Det är bara (fp) som vill förstatliga. (c) vill istället utöka det kommunala ansvaret.  Det partiet vill tydligen fortsätta att var det ledande antiintellektuella partiet i riksdagen. Dock erkännes att konkurrensen är hård i det avseendet.

I den nya läroplanen så kunde Björklund rensat och städat rejält. Det värsta har ändrats men mycket dumheter kvarstår. Så vill JB verkligen ändra något radikalt??  Han kan skylla på att de andra partierna har bromsat, (c) ville förmodligen inte ha några ändringar alls. Så skuld- bördan börjar klarna, tre av regeringspartierna vill inte ha några större förändringar. Precis som vänstern. Misären i skolan skall fortsätta, lärarna har snart samma löner som städare. En del förtjänar det men det är inte skälet till lönemisären. Det är kommunpolitikerna som är totalt ointresserade av skolan och dess avgörande roll i samhället.

Den här frågan precis som försvarsfrågan precis som rättssystem- frågan  indikerar tydligt samma sak: Vi har fått in inkompetenta individer med defekta värderingar om det mesta i riksdagen. Individer som aldrig haft någon ambition att uträtta något, bara lyfta lönen.

Sedan kan man fråga sig vad massmedia sysslat med under alla dessa år.  Jo enstaka artiklar då och då , men sedan axelryckning och allt fortsätter som förut. Egentligen fel, under många år så har tex AB på ledarsidan angripit ”pluggskolan”.  Visserligen har det ofta varit ABs problem Åsa Petersen som skrivit, en individ som ingen bryr sig om, men tidningen står för det.

I  SVD 101216 tar Metta Fjelkner, Lärarnas Riksförbund, upp konse- kvenserna av den obegränsade valfriheten i skolan samt riktar hård kritik mot politikernas slapphet i skolfrågan.

Högström – Pluggskolan

SVD

Annonser

One Response to Dags för pluggskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: