Solenergin måste stödjas

I SVD  skrivs om en person som investerat i solenergi, både solceller och solvärmare.

Men de styrande i Sverige är inte särskilt intresserade av att stimulera privatpersoner att hjälpa till med alternativ energi. Idiotiska skatte- bestämmelser och andra regler gör att viljan att investera och sälja solenergi är liten.

Sverige är ett av Europas mest efterblivna länder när det gäller solenergi.  Tyskland det motsatta en del beroende på att regeringen subventionerar  solkraft så det blivit lönsamt att investera.

Sverige har en regering som inte förstår teknik av något slag, deras inställning till järnvägar är bara ett exempel. Den gnidiga och skatte- kamerala syn som regeringen har på privat alternativ energi riskerar att göra Sverige efterblivet på detta område.  Solkraft måste till för att komplettera vindkraften som nu ensidigt byggs ut.  Även om inte den enskilde vill sälja el så innebär egen energi en avlastning på de centrala energisystemen.

En expanderande andel solenergi gör att kostnaderna sjunker som sägs i artikeln.   En initial subventionering av  solkraften  behövs för att starta upp industri och investeringar inom detta område.

SVD

Annonser

2 Responses to Solenergin måste stödjas

  1. Per skriver:

    Hej!
    Du som förstår teknik. Hur hanterar man att solceller producerar likström och ditt vägguttag har växelström.

    • Reflektioner skriver:

      Solcellerna laddar batterier, 12 eller 24 volt vanligen. Sedan omvandlas denna spänning med en omvandlare som tar likspänning in och ger 220 volt växelspänning ut. Sådana omvandlare säljs av många företag, Clas Ohlsson , Biltema mfl. Skall man mata ut på nätet behövs det något mer avancerad elektronik som matar ut spänningen i fas med nätspänningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: