Ska vi ha alkobönder?

”Det är så dumt så man tror inte det är sant” säger Anna Heed,  EU-politiker för (s).

Det är inte ofta jag instämmer med (s) men det gör jag i detta fall fullständigt.  Det gäller förslaget om gårdsförsäljning av alkohol. Först gällde det egentillverkade produkter, nu har man utökat förslaget till att gälla utländsk alkohol!!

Jag stöder självklart alternativa aktiviteter för att hålla igång landsbygden. Men att sälja flytande knark med välkända skade- effekter, då är man inne på fel spår. Det innebär att gårdar blir minifilialer till Systembolaget vilket inte kan vara förnuftigt.

Vi skall inte ha fri försäljning av alkohol i detta land, det är nog illa som det är nu.  Det bör satsas på utveckling av landsbygden med kompletterande verksamhet, men det bör vara seriösa aktiviteter med  tyngre substans än att langa alkohol.

SVD1

SVD2

SVD3

Annonser

2 Responses to Ska vi ha alkobönder?

 1. Björn Bergström skriver:

  Är det inte dags nu att svenska folket äntligen blir betraktade som vuxna och alkoholmyndiga som resten av befolkningarna i världen. Dags för denna sista (?) rest av öststatspolitik att lugnt avvecklas under några år. Det kan omöjligt vara så att svenskar är en lägre stånde ras som omgående förvandlas till lullande a-lagare om monopolet försvann. Och alla som är oroliga att våra fina svenska systembutiker skulle försvinna. Låt de vara kvar med sitt stora sortiment och konkurrera med vanliga butikers mer begränsade, säkert affärsmässigt och bra.

  • Reflektioner skriver:

   Lägre stående ras är väl fel beteckning,det är andra faktorer som orsakar alkoholmissbruk.

   Majoriteten kan säkert hantera fri spritförsäljning men det är den relativt stora minoriteten som inte kan det som är problemet. Spåren förskräcker. Kostnaderna för missbruket ligger runt 60 miljarder. Till det kommer de sociala tragedierna som spriten orsakar. Tyvärr så är alkoholen för farlig för stora delar av befolkningen, därför måste det restriktioner till.

   Men även de som kan hantera akohol utan problem, påverkas inte de på något sätt? Jo högst sannolikt. De förkortar livet med några år. Men det märks inte eftersom något akut som pekar på alkohol inte syns. Cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar påskyndas sannolikt av alkoholen.

   När alkoholen ersätts av något mindre farligt då kan kanske restriktioner avskaffas. Å andra sidan, det finns alltid folk som missbrukar det som finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: