Rättsröta 2

En man som körde 193 km/h i närheten av Ljungby där det är max 100 km/h, fick behålla körkortet. Normalt gäller 30 km som kritisk plusgräns.

Poliserna hade noterat att ingen olycka inträffat, åklagaren tyckte därmed att det inte var vårdslöshet i trafik. Dock fick föraren 4000 i böter.

Är det någon som tror att en vanlig knegare skulle fått behålla kortet? Var det en höjdare från orten?  Eller en son till en sådan??

SVD

Röttsröta 1

4 Responses to Rättsröta 2

  1. Henke skriver:

    Måste skriva till staten och begära skadestånd då jag fick kortet indraget för 32km/h över tillåten hastighet, också på en olycksfri motorväg.

  2. akra skriver:

    Ja det är bara konstatera att likhet inför lagen inte gäller alla. Körde en natt vid halv tvåtiden utanför Norrköping där det är 110 väg. Blev som vi äldre gentlemän kan bli helt plötsligt störtnödig och drog på för att komma till en avfart. Körde 136 och blev stoppad av polisen, som kommenterade att det var på gränsen att bli av med körkortet. Bad vänligt att få uträtta mina behov innan vidare pappersexersis vidtog. Kostade drygt 3000:-, men jag slapp åtminstone betala för urinerandet! Men tänk efter, vi har ont om poliser, säger man, det är ingen trafik på vägen och en nöd(ig) situation. Ingen pardon, ingen ursäkt bara att betala och vara tacksam att inte körkortet åkte. Var finns sunda förnuftet? Man kan blunda för vissa men inte för andra och det tycker jag är tjänstefel och domen borde överklagas för rättvisans skull och för alla dem som blivit av med körkortet för betydligt lindrigare saker.

  3. michaeleriksson skriver:

    Att lokala höjdare ibland kommer undan på ett orättvist sätt förekommer, men har du något särskilt skäl att misstänka just denna förklaring just här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: