Rättsröta 1

I lokaltidningen rapporteras om ett fall där två män misshandlade och  knivskar en tredje man allvarligt. Offret överlevde med svåra skador. Hovrätten fastställde straffet till 1,5 år trots att rubriceringen var grov misshandel. Efter våra politikers  omsorg om de kriminella så reduceras straffet till 1 år.  Det var på gränsen till dråp men hovrätten dömer till 1,5 år.

Nedan utdrag ur brottsbalken. Som framgår är straffet för grovmisshandel 1 – 6 år. De lade sig nästan så lågt som det gick.

Ur brottsbalken:

6 § Är brott som avses i 5 § att anse som grovt, döms för grov misshandel till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen har tillfogat en svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.

Är brottet att anse som synnerligen grovt, döms dock till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är synnerligen grovt ska särskilt beaktas om kroppsskadan är bestående eller om gärningen har orsakat synnerligt lidande eller om gärningsmannen har visat synnerlig hänsynslöshet. Lag (2010:370).

Slut citat.

Hovrätten har inte alls dömt enligt 6§. Här hade förövarna  tillfogat offret svår kroppsskada. Detta bortser hovrätten helt från.
Händelsen inträffade i Västerås. Här är rättssystemet avskaffat men desto mer anmärkningsvärt att Hovrätten följer efter.  Tyvärr infinner sig  misstanken att förövarna tillhör en speciell kategori.

Annonser

One Response to Rättsröta 1

  1. Gunnar skriver:

    Helt riktigt. Jag förstår inte vad som hänt med alla er svenskar. Ni har blivit ömkansvärda pussies som skriker blådåre om någon kör några km för fort på en motorväg. Mord och annat satyg blundar man för. Kriminella invandrare skickas inte hem, men gud nåde en svensk som kör lite för fort. Hur har det kunnat bli så här???????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: