Bedragarnas paradis

I lokaltidningen kan man läsa att en internetbedragare slipper åtal. Han hade lurat 180 personer på 100000 kr.

Åklagarens skäl:  ” Jag har tagit beslutet av rättsekonomiska skäl” Han anser inte att kostnaderna för att driva målet är rimliga  ”i förhållande till sakens betydelse”. Ett annat skäl är att bedragaren redan sitter i fängelse för skattebrott.

Åklagaren efter att en av de drabbade reagerat: ”…..Men det finns utrymme i lagen för den här typen av beslut.  Dessutom har vi fått tydliga direktiv av Riksåklagaren att tänka på ekonomin..”

Det här avspeglar rötan i rättssystemet om man alls kan kalla det för rättssystem.  Om en person redan är dömd för något annat så får han ”rabatt” på övriga brott, särskilt om de har mindre straffvärde.  I USA så travas straffen på varandra vilket är en riktig princip, så inte i Sverige, de förslöade krimliberalernas paradis.  De finns i samtliga partier.

Ekonomin är det viktiga för åklagarna. Samma sak inom polisen. När rikspolíschefen är ute i distrikten så påpekas att det viktigaste är att spara pengar, mindre att bekämpa brott.

Det är direktiven från högsta ort, från regeringen.  Det var moderaterna som skulle satsa på rättssystemet.  En ren bluff , de är totalt ointresserade.  Ett tydligt bevis på detta är att de inte vill tillsätta en justitieminister.

Men Reinfeldt måste ju skrapa ihop miljarder till att försörja Somalier och att hjälpa USA i Afganistan.  Betydligt viktigare än rättssystemet i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: