Rötan i Göteborg

Är det  tillfälligheter att  korruptionen i Göteborg  är så utsträckt?

Att det myglas i byggbranschen det är nog praxis oavsett ort.  Men är det något särskilt med Göteborg?  Det är bara att konstatera att stora delar av befolkningen har stark judisk bakgrund.

Någon påpekade att visserligen verkar Göteborg vara en stor stad men den mentalitet som råder  pekar på en småstad.  Med andra ord: Göteborg är ett Grönköping

Den tyngsta faktorn i sammanhanget är sannolikt  socialdemo- kraternas mycket långa innehav av den politiska makten. I ”debatt”  så vittnade en kvinnlig företagare om att det var nästan omöjligt att hyra en lokal om man inte kunde visa upp en röd partibok.  Att makt korrumperar är ett gammalt faktum men får på vissa ställen där ytterligare faktorer inverkar extrema negativa konsekvenser.

Det byggs upp informella allianser och strukturer som gradvis allt mer förpestar de politiskt styrda institutionerna. Den omtalade ”bastukulturen” är ett exempel. Ju längre folk med samma politiska värderingar får  kontrollera stora institutioner så ju sannolikare är det att det byggs upp det man kan kalla monokulturer som kan vara av negativ karaktär. Vi har sett samma sak på riksnivå där socialdemokraterna har blivt synonymt med staten.  Innan folket reagerar i val så hinner skadliga strukturer uppstå som det kan ta lång tid att restaurera. Därför måste det införas begränsningar för maktinnehavet.

Hur motverkar man allt detta?  Genom rotation i det styrande lagret. Det innebär att antalet mandatperioder som ett parti eller block får inneha makten begränsas. Lämpligen till två mandatperioder. Det innebär åtta år för närvarande, en lång tid då mycket kan genomföras politiskt. En annan faktor är att bygga upp ett säkert kontrollsystem som inte kan korrumperas. Samma lösning, rotation på kritiska poster.

För att få rotation och utvädring i systemet så bör sedan oppositionen få makten.

I den här miljön har regeringen  förlagt enheten för utredning av brottslighet inom polisen.

Det är  knappast en tillfällighet.

Senare tillägg:
Muthärvan har växt. Nio olika affärer är under behandling med koppling till kommunen och byggsektorn. Minst 30 personer kommer att åtalas enligt åklagare.

Fifflarnas stad

Härvan växer

Härvan sväller

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: