Om hyresrätten

I SVD kritiserar  företrädare för de allmännyttiga bostadsföretagen samt fastighetsägarna  regeringen för att nedvärdera hyresrätten som boendeform.

Kritiken är i hög grad motiverad, denna regering har fått på hjärnan att alla vill äga sin bostad.

Skribenterna påstår att tre miljoner ”valt” hyresrätten som boendeform.  Det är nog sant bara till 50%.  1,5 miljon skulle nog vilja bo i eget hus om de hade råd.  Har man inte råd var hamnar man då, jo i en hyresrätt.  Denna miljö delar man med pensionärer, ensam- stående, kriminella, invandrare  och folk med diverse sociala problem.

Boendemiljön i dessa områden blir allt sämre pga den negativa selektion som sker. De ”normala”  som vanligen är barnfamiljer skaffar eget hus.  Det är en oerhörd fördel i ett samhälle att ha en stor andel hyresrätter. Därför är det egendomligt att denna boendeform missgynnas av politiker beskattningsmässigt.

En bostad skall inte vara ett spekulationsobjekt som man handlar med för att tjäna pengar, tyvärr en åsikt som den nuvarande regeringen tycks ha.

Diverse om boende

Annonser

One Response to Om hyresrätten

  1. Martin Lindvall skriver:

    Hej Bernt,

    Vi ska kanske för tydlighetens skull poängtera att vi organisationer som undertecknat den ursprungliga artikeln inte tycker att problemet med hur ”bostadskarriär” används i den politiska debatten är isolerat till något block på den politiska skalan. Tvärtom har vi noterat att det använts friskt till både höger och vänster.

    Martin Lindvall
    Näringspolitisk chef, Fastighetsägarna Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: