En ökande våldsspiral

Är det fler än jag som noterat följande:

Var och varannan dag så rapporteras om folk som blivit skjutna eller blivit knivhuggna. Inte alltid med dödlig utgång men ofta går det den vägen. Domare och åklagare hotas.  För bara några år sedan så var dessa händelser ovanliga. Då uppstår frågan, vad beror det på??  Jag ser två alternativ:  Våldsamma TV-spel som gjort att individer kan skilja på verklighet och fiction,  tycker att den sortens våld är OK att använda i verkliga livet. Alternativ två är att våldet i hög utsträckning är kopplat till utlänningar, invandrare på något sätt, där flyktingmetoden torde vara den vanligaste.  Ett tredje bidragande orsak  kan vara att insikten om det svaga rättsväsendet i Sverige gör det ganska riskfritt att begå grova brott.

Jag är rätt övertygad om att alternativ två, invandrarvarianten är det som starkast bidragit till den ökande grova kriminaliteten. Rapport- eringen i massmedia pekar på det.

Då måste samhället  möta detta med en motsvarande upptrappning annars utbryter anarki. Det kan inte göras genom att man ”prioriterar”  dvs man struntar i krimverksamheten på lägsta nivå, den som de flesta vanliga medborgare råkar ut för.

Man måste tillföra mer resurser i form av fler poliser, fler åklagare och domare.

Rättsväsendet måste alltid ha ett överläge annars går det som jag försökte beskriva i ett tidigare inlägg,  man tappar mer och mer till krimsidan.

Det förstår inte alliansen, det ”kostar” för mycket med ett kapabelt rättssystem.  Så kommer det att fortsätta så länge Borg får styra den här regeringen. Det kommer att kosta ännu mer samhällsekonmiskt om man inte sätter in åtgärder. Det är en farlig väg som redan påbörjats och som bara förstärks av ”utanförskapet” som blir en följd av den  stora invandringen. Det stora flertalet som kommer hit har inte flyktingskäl.

Det är komiskt att skylla på ” bristande integration” eftersom ett samhälle inte kan ta emot  hur mycket invandrare som helst utan att det uppstår avancerade sociala problem.

Ovanstående skrevs 100928. I dag, dagen efter,  så kommer ett förslag från Riksåklagaren som berör det jag kommenterade  ovan,   hantering av ”mängdbrott” skall  bara ske på tre orter i Sverige. Motiveringen är att man kan spara pengar och koncentrera resurserna på den avancerade brottsligheten.  Precis det som inte får ske, ökade resurser måste anslås. Kritiken från åklagarhåll är massiv av många olika skäl.   Det vittnar om ett förakt för medborgarnas behov av ett fungerande rättssystem.   Förslaget är en indirekt följd av att regeringen inte vill anslå de resurser som behövs för att möta den ökande brottsligheten.  Det är moderaterna som har låtsats att de vill  satsa på rättssystemen. Verkligheten visar att de inte menar något med det. Nu är valet över och ämnet ointressant igen.

SVD

Hypotes om brottsutveckling

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: