Polisanarkin fortsätter

Femtusen nya poliser skryter alliansen med. Nu bekräftas det jag  påpekat i tidigare inlägg, att större andel kvinnor medför tidvis stort bortfall pga föräldraledighet.

Inte nog med det ute i distrikten så  har en stor del av poliserna inte ens märkt att det blivit mer personal. Så vart har de nya tagit vägen?  Det kan man inte svara på !! Tyder det inte på en viss – hrrrmm – brist på organisation?  Inom den kanske viktigaste verksamheten, utryckningsverksamheten,  har  personalen tom minskat. Förklaringen till det är att detta jobb har låg status och därför har folk sökt till andra delar.  Så det kan bli tomt på utryckningssidan? ”Hrrrm tyvärr alla har slutat så vi kan inte rycka ut….” Likande resonemang hörs om glesbygden, att det är ”svårt att få folk dit”.  Sådana resonemang  får inte förekomma. Då får man kommendera folk dit, det är en självklarhet.

Bli inte förvånad.  Vad det vittnar om är en total brist på ledarskap och bristande grundvalar för polisens verksamhet.  Man måste införa en halvmilitär  organisation där personal skall kunna kommenderas till tjänstgöring både verksamhetsmässigt och ur lokaliseringssynpunkt.

Det är dags att sluta med pjåskandet inom polisen som polisfacket i stor utsträckning är ansvarigt för. Ännu mer pjåsk har det sannolikt blivit när kvinnor på felaktiga grunder – kvotering – kommit in i organisationen. Det måste till en stramare intern ordning.  Polisyrket är inte som vilket civilt yrke som helst, det skall informeras om redan vid antagningen.  Nu är det fackbossen Jan Karlsen som snyftar om en bättre organisation. Han själv är nog ganska medansvarig för sakernas tillstånd inom polisen.

Att de   lokala polismyndigheterna skall slås samman till en myndighet är en självklarhet. Det är en bit på vägen.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: