Vargens rätta natur 2

Ett gäng vargkramare som var på guidad tur i varghägnet i Kolmårdens Djurpark,   blev utsatta för nyfikenhet av en varg.

Först nafsade vargen i kläderna på en kvinna  och drog ned henne från den sten hon satt på,  sedan bet den till ordentligt i hennes arm. Vård av parkens veterinär och transport till sjukhus.

Andra exemplet på kort tid som indikerar att vargen inte förstår att den inte skall bita människor.   Har inte vargkramarna informerat vargen om det??

SVD

Annonser

13 Responses to Vargens rätta natur 2

 1. hmmz skriver:

  Hörde att en tiger bet en människa i Afrika, tydligen har lejonen varit på människor med. Vi måste se till att döda alla farliga djur innan någon ny incendent inträffar.

  • Reflektioner skriver:

   Tiger i Afrika?? I djurpark i så fall.

   Jag tycker inte alls att vi skall döda alla rovdjur. Däremot skall de inte finnas i områden där det blir konflikter mellan djur och människor. Det är det problemet vi har i Sverige. Speciellt gäller det djur som inte är utrotningshotade.

 2. D4N skriver:

  Så… vad du ville få fram med den här bloggen är att vargen är ett rovdjur? Grattis, det visste nog ingen sedan innan.

  Och hur kan du jämföra djur som spenderat sina liv instänga med djur som strövar fritt i skogen? Skulle gärna vilja se dig hitta ett exempel på när en människa blivit attackerad ute i det fria.

  • Reflektioner skriver:

   För några månader dödades en kvinna av två prärievargar i Kanada. Ytterligare två personer har dödats av varg i Kanada under de senaste åren.
   I Ryssland dödades 2 personer vid estniska gränsen för 7-8 år sedan. Under de senaste 200 åren har några dussin personer dödats i Ryssland och Finland.

   Du är dåligt informerad.

 3. Herr Eriksson skriver:

  ”Däremot skall de inte finnas i områden där det blir konflikter mellan djur och människor. Det är det problemet vi har i Sverige.”

  Tänk om det är det omvända förhållandet som är det enda riktiga? Människor ska inte finnas i områden där vargen håller till. Det är snarare det problemet vi har i Sverige, ideligen uppförstorat av dråparna i Jägarförbundet och deras apologeter!

  ”Sedan 1950 och framåt finns uppgifter om att som mest fem människor i Europa utanför Ryssland kan ha dödats av icke-rabiessmittad, vild varg (Spanien åren 1957, 1959 och 1974). Ytterligare som mest fem andra bedöms ha dött av rabies efter att ha blivit bitna av rabiessmittade vargar (Lettland 3 st, Estland 1 st och Slovakien 1 st). I Sovjetunionen anses vargar under världskrigsåren 1941-45 ha dödat minst 12 personer (med reservation för opålitlig sovjetisk statistik). Noteras kan att under samma tid, i samma land, dödades minst 22 miljoner människor av andra människor!
  I Rumänien anses vargar under andra världskriget ha dödat 7 personer (men enligt uppgift ingen sedan dess). Under samma krig, i samma land dödade människor minst 677 000 andra människor… ”

  http://www.de5stora.com/omrovdjuren/varg/farlig/

  Du är dåligt informerad!

 4. Herr Eriksson skriver:

  Det var en oerhört barnslig kommentar på ett seriöst inlägg! Med den intellektuella mognadsnivån du uppvisar föreslår jag att du lägger ned bloggandet och ägnar dig åt något mer personlighetsutvecklande i stället!

  • Reflektioner skriver:

   Det är ingen tillfällighet att jag svarade som jag gjorde:
   1.
   Du tycker att det är vargen som bestämmer vem som skall vistas var!! Värmland ,Dalarna och Hälsingland bör utrymmas så att inte vargen blir störd??!! Dvs det är rovdjuren som bestämmer.

   2.
   Du antyder att eftersom mängder med människor under kriget dödades så är det väl inte så farligt om några dussin människor dödas av varg!!
   En fullständigt irrelevant och sjuk jämförelse. Tänkesättet är dock inte ovanligt bland vargkramare.

   3.
   Jägare är ”dråpare” för att de skjuter djur, oavsett vilka.

   Du befinner dig i en sjuk tankevärld, viket kännetecknar många vargkramare. De stupiditeter som framförs av en del i den kategorin är av sådan art att det finns stark misstanke om ett akut vårdbehov.

   ”Mogndsnivå” – jag smilar – det är det problemet som kännetecknar vargkramare. Personlighetsutveckling behöver individer som saknar förmåga till balanserat tänkande om kontroversiella ämnen.

 5. Reflektioner skriver:

  Scaber Nestor:
  Jo det spelar stor roll. Eftersom prärievargen är mindre och fysiskt klenare så är det ännu allvarligare om sådana djur angriper människor.

 6. Tinky skriver:

  tja, sätter man sig i ett varghägn kan det hända. det är faktiskt ENORMT mycket troligare att bli vargbiten sittandes i varghägn än att bli det när man promenerar i Värmlands skogar…. eller Hälsinglands där jag brukar valsa runt. ska visst ha dykt upp varg där. Ärligt talat oroar jag mig mer för björn (om ens det).

  eftersom du använder formuleringen vargkramare antar jag att du är för jakt eller utrotning av varg och att du mer eller mindre anser att alla som säger emot är idioter. dålig basis för diskussion. att även inte peka på skillnader mellan hägnade djur i kombination med aktivt kontaktsökande och risken att bli biten ute i det fria är inte heller värst tilltalande :/

  jo, jag är helt ok med vargjakt så länge de får finnas kvar i visst antal och har möjlighet att finnas i ett sådant antal att inavel undviks. vargen måste behålla sin skygghet inför människor för att det ska vara hållbart, man måste ha rätt att skydda boskap och egendom samtidigt som jag anser att att sveriges natur bör bevaras – där är vargen en del.

  • Reflektioner skriver:

   Sveriges natur skall bevaras. Där har vargen inte ingått på 100 år vilket bara varit en fördel. Det som skall ingå i faunan det avgör människan.

 7. Reflektioner skriver:

  Därmed så avslutas debatten för den här gången då nivån är så låg att det är slöseri med tid att besvara inläggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: