Sexköp – ett problem för vem??

Beatrice Ask har  visat sin (avsaknad av) klass igen.  Hon har beställt en rapport om sexköplagen  av feministen  Anna  Skarphed, tyvärr numera JK,  placerad av Ask på den posten.

Slutsatserna i utredningen var i stort sett givna redan i direktiven, utredningen är bara ett alibi för Ask att skärpa straffen för sexköp.

Sexköplagen  är ett monumentalt bevis för att inte kvinnor klarar högre befattningar  utan att missbruka ställningen för egna gruppintressen.

Lagen är en gigantisk förolämpning av kvinnosläktet eftersom  säljarna av sex, kvinnorna har undantagits från den.  Resonemanget måste ha varit att kvinnor är så korkade att det är ingen idé att stifta lagar för dem?  Precis som man inte stiftar lagar som djur skall följa.

Prostitutionen – världens äldsta yrke – kan aldrig förbjudas. Den tar sig bara nya former. I andra länder har man insett det och tillåter bordeller. Danmark och Tyskland är två exempel.

Man kan fråga sig om inte det verkliga skälet till lagen var en kombination av maktkontroll  och svartsjuka. Eftersom Margareta Winberg och Inger Segelström var huvudersoner bakom lagen.  Kvinnors främsta maktmedel är sex. Om en man i en relation tröttnar på detta och går ut och köper sex så förlorar kvinnan kontrollen över mannen. Alltså gällde det att täppa till denna möjlighet genom att bestraffa sexköp.

SVD har i dag ett ledarinlägg om utredningen.  DN vägrade att ta in Von Schantz inlägg.  SVD tog bort en kommentar som refererade till Von Schantz inlägg!!!   Det visar att detta ämne stinker och att makthavare försöker att censurera  kritiska röster.

Lagen bör naturligtvis tas bort eller kraftigt modifieras så att den bara gäller kritiska delar av prostitution som trafficking eller  former av tvångsutnyttjande.  Om vuxna människor i fullt samförstånd gör en affär så är det något som inte staten har med att göra.  Ca 250 miljoner har satsats på denna lag, helt i onödan,  pengar som kunde gått till riktig brottsbekämpning.

SVD

Helena von Schantz

Annonser

One Response to Sexköp – ett problem för vem??

  1. Linda Lou skriver:

    Det faktum att mannen betalar kvinnan för att hon ska ligga med honom betyder att ligget inte sker på lika villkor och i samförstånd. Vill en kvinna ligga med en man så gör hon det gratis.

    För övrigt tycker jag att det är konstigt att du tror att kvinnor i en relation är ute efter att kontrollera sin man och att hans enda sätt att slippa undan hennes kontroll är att vara otrogen. Vill man inte vara trogen ska man inte vara tillsammans med en kvinna och bedra henne. Då är det bättre att vara singel.

    Du är säkert en intelligent man men du verkar ha en konstig syn på kvinnor och relationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: