F1-start

I F1 så tillämpas start med stillastående bilar.  Ett för mig nästan obegripligt system.  Av det skälet att det är en osäker och farlig metod.

I nästan varje start så inträffar mer eller mindre avancerade incidenter där bilar kolliderar , får skador, får gå i depå för reparation i bästa fall, många gånger för de bryta dvs de kommer aldrig med i loppet.

Dessa onödiga kollisioner kostar stallen 10-tals miljoner lågt räknat varje år.  Förutom att förare blir skadade ibland.

Ett betydligt bättre och säkrare alternativ är rullande start.

Tex startbilen leder fältet med sina kvalpositioner och accelererar upp till ca 120 – 150 km/h.  Efter någon km så släpps fältet och loppet börjar.  De mer eller mindre korkade situationer som uppstår med stående start undviks och  alla bilar är med från början. Det finns naturligtvis variationer på detta tema men det är helt klart bättre och säkrare.

Sedan är det en annan sak att det finns hyenor som vill se bilar som smäller ihop, virvlar i luften mm. Men viker sig verkligen  ansvariga för det ?  I så fall så har de har de förlorat kontakten  med begrepp som moral och fair play.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: