Sjukvården en kuliss

En norsk läkare, kirurg,  som gjort grova tabbar i Norge får jobba i Sverige. Vad är skälet? Jo akut läkarbrist i Sverige.  Man tar in läkare från alla möjliga länder i ren desperation.  Vad är skälet till detta?  Uppenbarligen att det finns för få svenska läkare pga det utbildas för få.

Vad har regeringen gjort åt detta? Folk står i kö till läkarutbildningen, kommer inte in och åker utomlands för att utbilda sig, till Danmark, Polen, Rumänien tex.

För ett antal år sedan så ville regeringen öka intaget till utbildningen, men det motsatte sig läkarförbundet!! Det fanns risk för arbetslöshet bland läkarna var motiveringen. Regeringen vek sig för detta.  I dag råder närmast katastroftillstånd.  Har regeringen ökat intaget till utbildningen? Någon som vet ? Det tar 5 år innan läkarna kommer ut på praktik, 7 år innan de är färdiga.

Det sägs att det är lättare att få snabb tillgång till läkare i Albanien än i Sverige.   Hur hanterar regeringen detta, är det meriterande för en stat som skryter med välfärd och sjukvård?  När tog media upp denna situation till granskning?

SVD

Annonser

2 Responses to Sjukvården en kuliss

  1. Leo Davidsson skriver:

    Landstingen kan vara kapabla till mycket, som här exvis:

  2. elmalo skriver:

    Ofattbart att sadant tillates, men jag har alltid sagt att svensk sossesjukvard ar rena skiten. Jag skulle inte vilja ha det aven om jag fick betalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: