Elever som tar ledigt

I tidningen tar man upp problemet att elever är frånvarande under terminen pga privata intressen.  Min första tanke var då att det är  överklassungar som skall med föräldrarna på utlandssemester då och då.  Tio dagar kan tydligen tilllåtas om det finns skäl. Ofta så tar de ledigt utan tillstånd.

Det visade sig att det var en helt annan kategori. Det var ”flyktingbarn”” som följde med föräldrarna till sitt hemland!!

Flyktingar som sökt asyl och fått det. Med  den vanliga visan, tortyr , politisk förföljelse mm.  När de fått asyl och PUT så åker de hem igen på semester!! De visar öppet att de lurat svenskarna och Migrationsverket! Helt ogenerat.  Det här borde självfallet resultera i att PUT upphävs och att de utvisas.

I en del fall  kommer inte barnen tillbaka alls!!  Det torde betyda att de bor hos någon släkting och går i skola i hemlandet  medan föräldrarna bor kvar i Sverige och inkasserar feta bidrag.  De har framkommit tidigare att dessa generösa bidrag används för att bygga ”finaste huset i byn”.

Politiker och svenska media har inga åsikter om det.   Läs gärna Merit Wagers blogg. Där avslöjas märkliga saker inom Migrationsverket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: