Finans- och börsrötan.

De asiatiska börserna störtdök i dag på morron. Som om en katastrof inträffat.  Krig någonstans??

Nej det berodde på att amerikanska finansinspektionen skall stämma den judiska finansfirman Goldman & Sachs för att de medvetet prånglat ut papper som de visste  var minst sagt tvivelaktiga.

”Det kan destabilisera hela finansmarknaden ” sade en idiot i något amerikansk finansbolag,  alltså stämningen.

Finansinspektionen vidtar alltså juridiska åtgärder för att markera att man inte tolererar dessa bolags skumraskverksamhet, en positiv åtgärd för att rensa upp i det träsk som orsakat enorm skada över hela världen.  Detta orsakar panik över hela världen och börserna dyker.  Det borde väl bli den motsatta reaktionen,  man rensar upp och stabiliserar systemet??

Detta visar hur  genomruttna de finansiella systemen är , speciellt i USA.  Inte minst börssystemen som reagerar irrelevant och skapar omotiverad panik.  Börserna i Asien har börjat reagera  med löjlig överkänslighet på minsta ryck i USA. Precis som den löjliga svenska USA/psykstyrda börsen gjort länge.

Det är dags att de finansiella myndigheterna tar en närmare titt på hur börserna bedriver sin verksamhet. Handel för egen räkning och automatiska utförsäljningar  är fenomen som bör åläggas restriktioner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: