Förbud mot hundraser – JA

I ”Debatt” 100415 så togs upp frågan om förbud mot vissa hundraser som är farliga eller opålitliga. En folkpartist vill införa detta.

Som väntat så var  motargumenten lika IQ-befriade som i vargfrågan. En representant för Svenska Kennelklubben argumenterade starkt emot som man kunde förvänta sig. Det var det vanliga, det är inte fel på hundarna det är fel på ägarna!!!  Kvalificerat skitsnack!! Beatrice Ask som var där i annat ärende stödde som man kan förvänta sig mes- och kärringlinjen.

Sk kamphundar som är framavlade för att vara aggressiva är notoriskt opålitliga vilket massor av människor har fått erfara. Samma sak gäller Rottweilers  som de senaste  åren har svarat för ett stort antal angrepp, där minst ett orsakat offrets död. Alldeles nyligen ett nytt fall  där en femåring nästan blev ihjälbiten.  Att man bara kan hålla på tjafsa med detta och låta det pågå!  Det är fullständigt kristallklart att Rottweilers skall förbjudas som privathund. Som vakthund är den nog bra men de skall inte finnas hos privatpersoner.

De som har hund är ofta personer med mentala, psykiska eller sociala problem.  En del är dessutom kriminella. Det är uppenbart att en del av dessa är helt olämpliga att ha hund. Det märks inte minst nu när snön smält och all hundskit kommer fram, ofta i parker där folk rör sig. Hundar måste dessutom alltid skita på en gräsmatta.  Men olämpliga hundägare är inte huvudproblemet. Det är rasernas inneboende egenskaper som gör dem farliga.

Följaktligen måste ett antal raser förbjudas, för vissa erfordras licens för tex vaktverksamhet.  Lagstiftningen har skärpts något, polisen kan något lättare beslagta eller skjuta hundar. Men det är ändå typisk svensk mesighet, ägarna kommer för det mesta undan utan påföljd.

Angrepp av Rottweilers

Hundattacker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: