Den snälla vargen II

I medierna meddelas att en lärare dödats av varg i Alaska.  En naturlig utveckling när vargarna blir för många i en region med åtföljd att  bytesdjuren utrotas. Då blir vargen farlig för allt levande. Självklart utom för vargstödjare och naturromantiker.

För ca tre år sedan dödades en yngre person av varg i Kanada, för mindre än ett år sedan en kvinna av två prärievargar i östra Kanada.
Summa tre personer i den nordliga regionen. Hur var det nu med den ofarliga snälla vargen??  Nya  krumbukter och bortförklaringar förväntas.

SVD

Aftonbladet

Den snälla vargen I

Annonser

3 Responses to Den snälla vargen II

 1. Patrick skriver:

  Och? Vad tycker du vi ska göra? Utplåna allt som utgör en risk för oss, hur liten den risken än må vara? ALLT dödar mer människor än alla rovdjur tillsammans i Sverige. Sprit, cigratter, badrum, övervikt, fordon, köttbitar på tvären i halsen…

 2. Reflektioner skriver:

  Som vanligt, irrelevanta argument. I Kanada och Alaska finns det minst 50000 vargar. Det som nu hänt visar att det är för många. Första åtgärden är att kraftigt reducera stammen så att någon form av balans uppstår.

  Att människor på grund av eget, ibland felaktigt beteende orsakar sin egen död är ointressant i sammanhanget.

  Däremot skall man inte vara tolerant mot att en överpopulation av rovdjur dödar människor.

  • Lasse skriver:

   Högst relevant skulle jag vilja påstå. Alaska och Kanada är ca 30 ggr större än Svea, så bara i ren terräng omräknat i vargar skulle Svea ha 1500 vargar, men då ska vi komma ihåg Alaska och Kanada har betydligt större områden där inga människor bor. Så om vi korrigerar för yta utan människor så blir kvoten 85 ggr, det vill säga 580 vargar. Men, nu har vi sagt att det i renbeteslandet inte ska finnas varg, då blir kvoten 264 eller omräknat i vargar 189 vargar. Kvar finns ett problem, dessa 189 vargar kommer inte att finnas i människofri områden, vilket är den situation som Alaska och Kanada har, så nog kommer vi att ha vargar i områden med människor och då kommer konfrontation att ske. Vi ser det i dag som rivna boskap eller tamdjur, hur det ser ut i morgon kan vi tyvärr bara spekulera i

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: