IQ-testet

En kommun i Hälsingland har beslutat att kommunen skall vara vargfri.   En förnuftets seger. Vargens närvaro försämrar livskvaliteten
säger man. Ja visst är det så. En självklarhet.  Vem tycker att det trevligt är att ha en mordmaskin stryka runt knutarna?

Även om det inte finns direkta möjligheter att realisera beslutet så är det en sund principdeklaration.

Även AB hade nyheten i tidningen. Jag läste en del av kommentarerna.

Det är det vanliga. IQ-nivån på kommentarerna är så låg att man känner obehag.  Vargdebatten har på ett intressant sätt avslöjat folkets tankeförmåga.  Resultatet är skrämmande.  ”Gärna varg bara den är tillräckligt långt bort”.   Det är stadsbefolkningen som visar sitt förakt för landsorten som får ta problemen.

Det håller tydligen på att bildas ett vargrevir i närheten av Norrtälje. Utmärkt! Då får snart Stockholmarna se varg på gatorna regelmässigt. Så fint, det är bara att klappa den snälla vargen! Det har man ju sett i TV.  Söder om Huddinge finns en rätt häftig vildmark av kolmårdsklass. Där skulle passa med något dussin vargar. Så får folk träffa varg varje gång de är ute och går eller joggar. För att nu inte tala om Tyresöreservatet.

För att nu inte tala om Djurgården!  Det hörs ju att området är gjort för varg!!

Men då kanske inte galoscherna passar??

SVD

Annonser

5 Responses to IQ-testet

 1. S af Ugglas skriver:

  Nordanstigs kommun,
  Äntligen har någon vridit ett mordvapen ur händerna på Mikael Carlsson & Co. Sorgligt att hatet och avundsjukan mot landsbygdsbefolkningen har tagit sådana proportioner genom dessa märkliga organisationer som Naturskyddsföreningen och andra. När jag var ung fanns inte hatet och maktbegäret som drivkraft

 2. Apan skriver:

  Visst skit i vargen. Samtidigt kan man ju tycka att visst ha en levande landsbygd, bara de förhatliga stadsborna slipper betala. Tack för ordet.

 3. S af Ugglas skriver:

  Mikael Karlsson i Naturskyddsföreningen kränker den
  så kallade ”allemansrätten”. Vi som rör oss i skog och mark kan inte göra det!

 4. jern skriver:

  äntligen någon som ser vargen eller ‘terminator’ -som vi kallar den här uppe i norrland- för det dödliga hot det är. det finns inget mer skrämmande än när terminator kommer smygade och kanske jagar en hare eller två, i vissa fall även ge sig på våra renarså det blir renskav ådé. det är ett satans påfund, sanna mina ord, sänd från framtidens stadsbor på uppdrag att kuva oss hederligt folk. prisa jesus och skatteåterbäringen!

  • Reflektioner skriver:

   Man brukar inte så ogräs på en åker där man nyss utrotat det. Svenska politiker och naturfanatiker som ser klövvilt och människor som något som är underställda vargens ”rättigheter”, har som bekant en annan åsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: