De röda och Laval

I SVD så hotar de röda med att riva upp konsekvenserna av Laval-domen.

Man försöker maskera det verkliga syftet med att det är av omsorg om de utländska arbetarna som de hävdar att facket skalla ha rätt att bestämma utlänningarnas löner.

Alla inser att detta är inte sanningen. Det är en skenargumentering för att förhindra konkurrens  inom LO-områden, kanske mest inom byggsektorn.

LO och de röda vill inte ha konkurrens  inom sina revir. Medan det är en allmän insikt om att konkurrens ger bättre produkter och lägre priser i andra sammanhang så vill LO och de röda använda lagstiftning och kollektivavtal för att  avskaffa konkurrens inom sina egna områden.

Var finns konsekvens och logik??  Sko- och textilindustri flyttade till Portugal därför att lönerna var lägre där.  Mängder med produkter importeras till Sverige från låglöneländer med låga priser till Sverige.  Skall inte LO och de röda stoppa importen eller bojkotta produkterna?? De konkurrerar ju med svenska produkter och riskerar att LO-medlemmar blir arbetslösa.

Nej det hör vi inget om. LO och de röda vill behålla Sverige som en skyddad verkstad där konkurrens från utlandet om möjligt skall    förhindras. Den person som nyligen hävdade att arbetstakten på svenska byggen var mycket låg var nog inte helt fel ute.  Även fackbossen medgav att det delvis kunde vara sant.  Att produktions- kostnaderna i byggsektorn är höga måste ha en förklaring även om det finns fler faktorer.

Lönekonkurrens är en realitet i hela världen. Mycket av den svenska välfärden är en följd av billiga produkter från andra länder.
Det aktuella fallet visar än en gång att de röda inte vill acceptera verkligheten och i vanlig ordning lösa problemet med att skaffa sig större skygglappar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: