Reformerad försvarsberedning

Ny aktivering av försvarsberedningen föreslås av en Staffan Danielsson  (c).  Innan det sker så bör en omorganisation av försvarsberedningen ske.  De mycket dåliga erfarenheter av försvarsberedningen som erfarits under de senaste 10 åren gör att  det finns ett uppenbart akut behov att skapa en försvarsberedning  vars slutsatser har någon relevans till verkligheten  och därmed kan respekteras.

I praktiken så är inte politiker lämpliga eller kvalificerade att göra oberoende  bedömningar av den militärpolitiska utvecklingen i omgivningen. Det har vi fått grundligt demonstrerat de senaste åren.

Politiker som i denna beredning ser som sin första uppgift att anpassa slutsatserna till de inrikespolitiska behoven är en säkerhetsrisk för Sverige.

En försvarsberedning bör domineras av oberoende experter.  Jag anser att även experter från omgivande länder bör deltaga  i denna församling för att få en mer allsidig belysning av situationen.  Inte minst av den anledningen att den försvarsproblematik som gäller för Sverige den gäller i hög grad för våra grannländer.

SVD

Tidigare inlägg

Annonser

One Response to Reformerad försvarsberedning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: