TIMSS-resultat helt enligt beställning (m) och (s)

Så har då ytterligare en TIMSS -undersökning bekräftat det som visats i tidigare undersökningar.

Fast nu ännu tydligare vad gäller matematiken. Resultatet är helt enligt politikernas önskemål.

Det är politikerna som skriver och godkänner gällande läroplan. Den gällande kom 1994 och måste ha godkänts av Beatrice Ask som var skolminister. Där står att eleverna skall planera och sköta sin utbildning själva så mycket som möjligt. Ju äldre ju mer självständighet och självstyre. I praktiken självstudier.

Det fulaste som finns enligt dessa politiker är katederundervisning. Dvs en lärare som går igenom kommande avsnitt, demonstrerar och exemplifierar.  En sådan metodik betecknas av (m) och (s) som ”Caligula-metoder”.

Det är bara delvis som det beror på dåliga lärare, vilket är en del av förklaringen.  Skolorna följer bara den metodik som föreskrivs  i läroplanen, vilket ger redovisade resultat.

Har (m) några åsikter om skolan??  Svaret är nej, de ligger lågt och stöder därmed flumskolan. Har (m) någon skolpolitisk talesman? Jo det lär finnas någon, det lär vara en kvinna. Någon som hört något från denna?   (m) är emot förstatligande av viktiga delar av skolsystemet pga ideologiska ryggmärgsreflexer.  Att elever misshandlas av det nuvarande kommunsystemet bekymrar inte (m).

Moderaterna begriper inget av skolan, de begriper inget av försvaret, de begriper inget av arbetsmarknaden, de begriper inget av rättssystemets kollaps.

Jag har i ett tidigare inlägg gått igenom läroplanen , Lpo94, och kommenterat olika avsnitt. Se länk.

Kommentarer Lpo94

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: