Schweizarna tänker själva

Folkomröstning i Schweiz. Minareter eller ej. Folket hade den oerhörda fräckheten att gå emot  politikernas  bugande underkastelse för Islam.

Stor uppståndelse i massmedia. De mest märkliga påståenden görs.  Ett brott mot religionsfriheten tex.  Det kan det omöjligen vara. Det handlar inte om att förbjuda moskéer. Inte heller om förbud  att få utöva religionen.  Förbud mot minareter kan vara ett lämpligt sätt att sätta ned foten mot ortodox Islam.

Jag antar att även här så skall en gubbe stå uppe i minareten och skrika ut kallelse till bön 5 gånger om dagen. Bara detta kan betecknas som ett störande fenomen. I Malmö så utropar man bönekallelse i moskeén.  Det är således inget absolut krav med minareter.

Minareter med böneutrop måste ses som en symbol för medeltida religiös fundamentalism.  Nästa steg är garanterat Sharialagar, dvs en politisering av religionen.  Fullständigt oacceptabelt i västvärlden.  Därför så var valutslaget en riktig markering.

Moskeér är OK men inte minareter.

Journalisterna kallar Schweiz största parti för ”högerpopulistiskt”!!!    Fantastiskt. Då är väl de svenska socialdemokraterna ett vänsterpopulistiskt parti??  I Gustav Vasas Sverige där skall folket hålla käft. Här är det politikerna, med journalisterna som villiga medlöpare, som bestämmer vad folk skall tycka.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: