Huliganer får stöd?

Fotbollshuliganer  tycks  vara  ett stående debattämne. Men det är något i denna soppa som inte tycks stämma, jag har fått den känslan. Krönikören Monica Gunne var inne på samma spår i AB.

Vill man lösa problemen??  Mitt intryck är att den riktiga viljan inte finns.  Jag tror att det är som med julbocken i Gävle.  En affärs- innehavare tyckte att det gav PR åt Gävle när julbocken brann pga kriminell aktivitet. Fotbollsklubbarna tycker tydligen att det är kul  när det blir uppståndelse runt fotbollen.

Vad jag förstår så brinner det fortfarande livsfarliga bengaliska eldar bland publiken trots att det väl är förbjudet (?).  Beträffande  folk som springer in på plan: Det finns bara en sak att göra,  att sätta upp ett grovmaskigt stålnät/galler upphängt på kraftiga stålstolpar.   Då är det problemet löst.  Att det blir något sämre sikt, det får man ta.

Tjafset med supporterklubbarna, att de ”goda” skall uppfostra de dåliga är meningslöst.   Kreativiteten  verkar inte vara särskilt hög när det gäller att kraftfullt lösa problemen.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: