Morronsoffa med Olofsson och Åkesson.

I dag frågar Anna Waara  i  SVD vilket samhälle SD vill ha. Själv förklarar hon att  det är Islamska principer som skall gälla för  fred och rättigheter i Europa.

I går föstes Maud Olofsson och Jimmie Åkesson ihop av SVT för debatt om Åkessons artikel.  Som jag misstänkte så hade inte Åkesson  satt rubriken på inlägget utan det var AB som vinklat  rubriken  på svenskt kvällstidningsmanér.

Från Olofsson kom ett ständigt tjat om allas lika rätt och värde.   Beträffandet värdet så vet jag inte om SD har ifrågasatt det. Rent allmänt så anser jag att värdet bestämmer individen själv genom sitt beteende i samhället.  Vilket värde har en återfallsförbrytare??  Rätten då?  Ja allmänna rättigheter som alla andra. Men skall det inkludera rätten att införa  normer och beteenden i samhället som inte sammanfaller med  svenska värderingar med hänvisning till att detta krävs av invandrares religion???

Olofsson ställde frågan vad är svensk kultur??   En simpel feg fråga som nästan är av karaktären ”När slutade du att slå din sambo?”  Därför att begreppet kultur är alltid svårt att definiera. Alla som är födda i  eller har bott i Sverige länge har en känsla av vad den svenska kulturen innebär.  Det är svårt att beskriva i ord eftersom det är så många faktorer som ingår, många av diffus karaktär.  Det gäller även andra länders kultur.

Olofsson  undrade när den svenska kulturen ”startade”.  En antydan om att vi kanske inte har någon kulturtradition i Sverige och att den svenska kulturen inte är så mycket att ha. Underförstått att vi kan lika gärna införa arabisk kultur eftersom vi inte har någon. Samma förakt för svensk kultur har Sahlin uttryckt.

(Det kanske inte är någon tillfällighet, bägge har samma etniska ursprung. När de svenska judarna firade Israels 60-årsjubilem i Västerås kommunhus så var Sahlin där.)

Att kulturer påverkas av andra kulturer är inget nytt.   Det är i de flesta fall en långsam process som sker inofficiellt utan politikers inblandning.  Att invandrare ställer krav av religiös karaktär  torde vara främmande för Sverige. Att detta orsakar en reaktion det borde vara det normala.   Så inte i Sverige, här lägger man sig platt för de mest kufiska krav. När någon reagerar så  blir det som nu,  panik i  PK-maffian.

Centern har tydligen en muslim som kommer att kandidera till riksdagen. Han lär redan ha uttryckt idéer om sharialagar.

Sammanfattat så gjorde Olofsson ett svagt intryck. Hon klarade inte debatten med Åkesson.  Dessutom hånade hon indirekt den svenska kulturen. Det är intressant information till väljarna.

Kanada och Sverige

Extremismen – Mats Dagerlind

Annonser

One Response to Morronsoffa med Olofsson och Åkesson.

  1. photoimagine skriver:

    En korrekt sammanfattning!

    MVH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: