Pinsamt okunniga och fega politiker

Partiledarna i alliansen är naturligtvis  avståndstagande från Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet.   Det är dock beklämmande att de inte kan skilja på religion och etniskt ursprung.

Så här säger Göran Hägglund:

– Det är en förfärlig artikel, att man graderas i värde efter härkomst. Det är ett synsätt som inte borde finnas.

Han förstår således inte skillnaden mellan etniskt ursprung och religionstillhörighet!!!

Maud Olofsson:

– Har han inte lärt någonting av historien? Det var så här förföljelsen av judar började. Om man inte står för värderingen alla människors lika rätt och värde uttalar man sig på det här viset. Det är förfärligt. Jag blir så upprörd, så det är inte klokt, säger Centerpartiets ordförande Maud Olofsson.

Ungefär samma sak som Hägglund, hon förstår inte att skilja på individen bakom religionen och individens religion med dess innehåll.  Det som inte kan fungera i det svenska samhället är inslag i Islam som till hör medeltiden och som aldrig bör accepteras i det svenska samhället.  Den naiva inställningen bland svenska politiker är att innehåll i religioner inte kan kritiseras eller angripas. Det kan bli en dyrbar enfald.  En religion som kombinerar religiös fanatism  med fysiska våldsaktioner  är lika farlig som rent politiska aktionsgrupper.  

Åkesson har rätt i att svenskarna och dess politiker har backat undan för islamska företeelser i sedvanlig svensk ordning, utlänningar får inte kritiseras eller ifrågasättas, det är ”rasism”.

Samtidigt kunde han kanske ha poängterat tydligare  att det inte är individerna han vill åt utan vissa inslag i den Islamska religionen som de är anhängare av.

Reinfeldt:

– Varje försök från makthavare att utpeka rätt religion, eller rätt nationalitet, rätt sexuell läggning har alltid slutat i förskräckelse……………………………………………………………………

……………….Jag erkänner att det finns spänningar i det svenska samhället, som bottnar i olika ideologi och olika religiösa uppfattningar. Men för mig kan aldrig slutsatsen vara någon annan än att vi snarare måste jobba på öka toleransen, nyfikenheten mellan människor med lite olika utgångspunkter, sade Reinfeldt till TT.

Kan flatheten och undfallenheten formuleras bättre??

Skälet till att SD har blivit allt starkare är de problem som har blivit följden av den stora invandringen och de akuta följder det har fått på några ställen som Malmö, Göteborg tex.   Skall vi öka toleransen för bilbränder och kravaller??

SDs framgångar är en rak följd av de svenska politikernas inkompetens och flathet i invandrarfrågor.

Var finns analysen av den uppkomna situationen från politiker och de professionella  snyftare som nu gapar i högan sky??

Ett par kommentarer till en av dagens artiklar:

”Tja vem reagerar????

Så länge det brinner bilar i Invandrar/Flykting täta områden, 30% av alla kort bedrägerier kommer från Rosengård mm Kastar sten på Brandmän osv  Så är det inget konstigt att SD får sympatier…
Samt det ”Nazist” noja stämpeln som Sossarna vill ha på allt borgeligt genom åren har blockerat all   Politisk vilja att ta i detta problem.. För det är inga fantasier med Bilbränder osv eller ??? ”

null , 2009-10-20 09:10

Var är analysen?

Jag är invandrare, svensk medbogare, SvD läsare och skulle aldrig rösta på SD. Däremot verkar inte SvD analysera VARFÖR så många kan tänka sig rösta på SD. Det finns ingen analys av varför förorten brinner, det finns ingen analys av flyktingpolitiken och dess brister. Det finns ingen diskussion om varför ett extremt parti kanske kommer in i riksdage. Att utmåla SD som rasister gynnar igen. Varför är flyting- och invandringspolitik så tabu i Sverige? Tydligen även för SvD.”

Marcelo , 2009-10-20 09:18

Just det var finns analysen??  Bara en liten del av invandrarna har flyktingskäl.  De övriga kommer in på de mest underliga premisser. Man får en känsla av att politikerna använder flyktingpolitiken som en kuliss för att dölja en massinvandring som väljarna annars inte skulle acceptera.

Att i den uppkomna situationen använda ord som ”främlings- fientlighet ”det säger mer om de som använder detta språkbruk än de som kritiserar uppkomna missförhållanden.

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: