SD och kritik av Islam

I diverse blad, bla SVD,  så görs stor affär av att  Jimmie Åkessson SD skriver en kritisk artikel i AB om Islam.

Efter att ha läst debattinlägget så har jag svårt att förstå den upphetsade  reaktionen.  Det är det vanliga , rasism, nazism, hets mm, mönstret är välkänt i Sverige.

Det är speciellt pinsamt att en professor i islmoloigi gör felaktiga påståenden.

Från SVD:

– Det här är samma typ av propaganda som den nazistiska antisemitismen, säger Jan Hjärpe, professor i islamologi, till Aftonbladet.

– Det här har dessutom rasistiska undertoner, eftersom den här retoriken förutsätter att religionstillhörighet är avgörande för hur människor agerar.

– Jag tror att JK skulle åtala den. Artikeln riktar sig enhetligt och hätskt mot muslimer som grupp, säger advokat och medierättsexpert Peter Danowsky.

Att från saklig grund rikta hård kritik mot en ideoloigisk rörelse kan aldrig vara ”hets mot folkgrupp”. Muslimer är ingen ras så det kan inte heller kallas rasism. Problemet med Islam i dess ortodoxa form just precis gör att folk agerar på ett sätt i samhället som är främmande för västerländsk tradition.  Grundproblemet är att Islam inte skiljer på religiös och politisk ideologi.

Att utifrån religiös ideologi agera med våld som medel kan inte accepteras i det västerländska samhället.  Tyvärr är Nordirland och Balkan två exempel på ett primitivt kvardröjande tänkande i västeuropa.

Vilka sakfel finns i artikeln?  Det torde inte vara  många om ens några.  Så kritiken mot artikeln är inte sakligt grundad utan är mer en chockreaktion för att någon vågar kritisera en religiös ideologi.

Skall Islam fungera i västvärlden så måste den moderniseras  så att tillämpningen inte kolliderar med fundamentala värderingar i samhället.  Den svenska religionslagstiftningen måste skrivas om så att det klargörs vad som är att  betrakta som tro samt det som inte har med grundläggande religiös ideologi att göra.

Görs detta och om sansade muslimer tar kontrollen över utvecklingen inom Islam i Sverige då har jag inte så mycket emot islam som religion.

Aftonbladet

Annonser

2 Responses to SD och kritik av Islam

 1. Gustafv skriver:

  Jimmie Åkesson!

  Du börjar nu utmana det svenska akademiska etablissemanget som omfattar alla institutioner i historia och religionsvetenskap samt arabiska, turkiska och persiska språk vid svenska universitet och högskolor där etniska svenskar studerar och lär sig vetenskapligt om Islam.

  Dina fatalt grundlösa påståenden kommer snart att rivas sönder i atomer och offras på de humanistiska vetenskapsakademiernas altare.

  Gör bort dig ännu mer bara så kan vi smula sönder dina argument ännu mer!

  Gustafv

 2. Globetrotrotter skriver:

  Det är bra att någon vågar säga vad alla tänker, nu har vi släppt på åtskilliga av våra grundvärderingar
  som vanligt folk har.
  Så fort man har en annan åsikt än journalisterna så blir man stämplad som rasist.
  Tänk efter hur vill vi ha vårt samhälle?
  Våra pensionärer har det sämre än de sk. invandrarna
  som aldrig har betalat en krona i skatt, vad ska dessa människor få för arbete, när det inte finns jobb för våra unga . TÄNK EFTER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: