Skoleländet mot sin final

Nu har det kommit officiell bekräftelse på vad många vetat om,  katastrofen i skolan.  Nu är det fastslaget svart på vitt. Nu kan inte sossar och moderater förneka eländet vilket de hittills gjort. Det var faktiskt inte sossarna som startade det hela, det var moderaterna. Det var Carl Bildt och Beatrice Ask som släppte Lpo94 där idiotin och flummet beordras.  Att sedan sossarna jublade över smörjan och stöttade dumheterna det är bara vad man kan förvänta sig.

Kommunaliseringen och ”individuell” undervisning är huvudproblemet.  Det tredje problemet som kanske inte har nämts är inkompetenta lärare. Som valde  yrket därför att det var den enda utbildning de kom in på.

Rektorer som inte vill/vågar ställa krav på lärarna eller inser dårskapen och inför effektivare  metoder i undervisningen.  Men de kan hänvisa till Bildts och Asks läroplan och hävda att de följer reglerna.

Katederundervisning har varit det fulaste som finns under de senaste 15 åren.  Det har jämförts med ”Caligula” och liknande dumheter. Händelsevis så har katederundervisning alltid fungerat  och  vad jag vet så har inget annat system visat sig bättre.  Den kan naturligtvis varieras på olika sätt men som princip så är det den effektivaste metoden att undervisa elever i yngre åldrar.

Att staten måste återta ansvaret för grundläggande utbildning har länge stått klart.

Malin Sive i DN sammanfattar mycket av dumheterna i en krönika.  Även SVD tar upp ämnet.

Själv har jag i åtskilliga inlägg påpekat det som nu är myndighetsspråk.

SVD

DN

TIMMS senaste

Skolvänsterns nederlag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: