Närförsvaret

I samband med helikopterrånet så blev två JAS 39  inblandade.  Enligt SVD så låg de i beredskapsläge över Östersjön, beordrades att gå mot Tullinge. Vad som menas med Tullinge är oklart. Tullinge som flygbas är nerlagd sen en massa år, där skulle byggts bostäder för länge sedan om kommunen följt sina intentioner.  Man kanske menade att de lade sig i vänteläge i luften för vidare order.

I Blekinge  och Västergötland ligger mälardalens närmaste flygvapenförsvar!! Hur skulle det här  fungera i ett  krigsläge?? Först 30 minuters anflygning, från Ronneby eller Lidköping, bekämpning, sedan 30 min hem igen??  Så kan det naturligtvis inte fungera. Man måste kunna landa, ombeväpna och tanka i närzonen. De flesta krigsbaser som fanns i mälardalen har lagts ned. Återstår  de civila flygplatserna. Då är frågan: Har man förberett  dessa flygplatser för att fungera som krigsbaser i krigstid??  Troligen inte, politikerna har ju bestämt att krig inte skall förekomma.  Om det ändå inträffar blir man tvungen att använda civila baser. Det obehagliga med det är att tunga  angrepp från fienden kommer att drabba civila och den civila trafiken.

SVD

Försvaret av Stockholm

Annonser

One Response to Närförsvaret

  1. Wiseman skriver:

    Tullinge som geografisk punkt som utgångsläge för följning av helikoptern avses. Man hade lika gärna kunna sagt Haninge eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: