Kata(S)trofen Borg

Enligt Göran Skytte i SVD så har Borg uttryckt ett antal extremfeministiska dumheter i Sydsvenskan.

Bland annat ”kvinnor arbetar för lite”.

Mera:

Det finns en könsmaktsordning. Det vill jag ändra på. Jag är övertygad om att det är möjligt. Därför är jag feminist.”

Redan små barn möts av olika förväntningar och tilldelas olika roller.”

Sydsvenskan 8/3:

”Finansminister Anders Borg utsågs till 2008 års ”hedersjänta” av moderatkvinnorna, när partiets kommunala rikskonferens avslutades i Göteborg på lördagen.

GÖTEBORG. Det är första gången moderatkvinnorna utser en hedersjänta. Ordförande Magdalena Andersson motiverade valet med att Anders Borg är en självklar feminist som betonar kvinnors roll i det tillväxtfrämjande arbetet.
Årets Jante, som årligen ges till någon som varit bakåtsträvande, inskränkt och fördomsfull, gick till Riddarhuset för dess ovilja att införa kvinnlig representation i sin ledning.”

Min kursivering och färgsättning.

Symptomen syns ju även på utanverket. Hästsvans vid 40 års ålder. Hästsvans trots en befattning som finansminister och hög representant för Sverige i Internationella sammanhang.

Han är östgöte vilket är en stor del av förklaringen.

Uttalandet om barnen och ”förväntningarna” tar priset. Det gamla stupidargumentet från 68:orna att könet är en social konstruktion. Det framtida könet beror på vilka leksaker man ger barnen.

Finns det inte vårdinstitutioner för sådant här??

Han ser kvinnor som inkomstmaskiner för staten. Fler som jobbar , mera skattepengar.

Han är en enda stor pinsamhet, inte bara till det yttre. Skall alliansen ha en chans att vinna nästa val så måste Borg väck.

Annonser

4 Responses to Kata(S)trofen Borg

 1. Tristan skriver:

  Visst kommenterar du och har åsikter kring finansminister Anders Borg. Men du motiverar inte varför du har en viss åsikt annat än med grunder som idioti o.d. Men skulle du inte kunna översätta idioti i termer av inviduell nytta/rättvisa eller generell nytta/rättvisa e.d.? Anders Borg är enligt min mening en reflekterande varelse. Huruvida han har hästsvans eller ej, har ingen betydelse.

 2. ubbe skriver:

  Visst jobbar kvinnor för lite. Detta gäller naturligtvis inte alla kvinnor, men det gäller för huvuddelen av de kvinnor som funnits på de svenska arbetsplatser jag arbetet på. Eftersom huvuddelen varit i åldern 25 – 45, den tid då allt skall göras, kanske det finns naturliga förklaringar. Men varför accepteras kvinnors motiveringar för att slippa undan, medan män förväntas arbeta enligt anställningsavtalet? Man kan naturligtvis säga att kvinnors män borde ta större ansvar, men mina iakttagelser gäller såväl singelkvinnor utan barn, kvinnor med barn, mänmed barn och singelmän utan barn. Singelkvinnorna smiter ofta undan för att det är något i deras liv som är jätteviktigt. Jag har ofta ställt mig frågan om barn måste vara hemma från skola och dagis bara för att mamman vill ha lite ledighet för att hinna med sådant som hon tycker är viktigt. Vad skulle hända en man som lät sina barn stanna hemma för att han skulle tvätta och vaxa bilen? Men kvinnor kunde låta barnen stanna hemma för att de skulle städa, tvätta och baka, och ingen reagerade.
  Nu klagas det ofta på att kvinnor får lägre pension än män. Men om de arbetade lite extra efter menopausen så skulle troligen pensionerna bli ungefär desamma. Vi skulle ju kunna ha en jämställdhetsreform som gick ut på att män och kvinnor skulle ha lika många år som pensionärer, som det är nu har ju kvinnor mycket mera tid som pensionärer. Jag anser att det inte bara är mellan 25 – 45 som allt skall ske, kvinnor kan arbeta även efter 45!

 3. Reflektioner skriver:

  Ubbe:
  Jag är inte riktigt klar på vad menar. Menar du mellan raderna att det är VAB som spökar? Barnen är hemma för att motivera kvinnans hemmavaro?

  Annars så är väl inte kvinnors löner i allmänhet så bra att man ”smiter” då och då
  på tveksamma grunder.

  Alternativet är att de får ersättning i föräkringssystemet på något sätt.

  Det senaste i debatten är att VAB-fusket inte är mycket fusk. Tyvärr så tror jag inte att det är så enkelt.

  Eftersom det knappast finns några hemmafruar nuförtiden så är väl de flesta endera tvingade till att jobba eller jobbar i alla fall för att familjen ska ha råd med den ofta höga standarden, villa mm.

 4. Reflektioner skriver:

  Tristan:
  Jo det kan nog stämma att han i vissa sammanhang kan reflektera.

  Men när han ställer sig bakom feministvänsterns värsta dumheter då då börjar man tvivla på hans omdöme.

  Beträffande det yttre så har det helt klart betydelse. I Internationella politiska kretsar är man ganska konservativ i sina värderingar. Att se ut som en hippie i dessa kretsar inger knappast något större förtroende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: