Lärarförbundet och ”förskolan”

I VLT har det varit en debatt om vårdnadsbidraget mellan Eva-Lis Preisz som fanatisk vänsterföreträdare för Lärarförbundet och den barnomsorg som i bedrägligt syfte kallas ”förskola” och företrädare för vårdnadsbidraget.

I regeringens förslag till vårdnadsbidrag finns tydligen att två föräldrar kan jobba heltid men kan ändå få vårdnadsbidrag om de inte uttnyttjar den offentliga barnomsorgen.

Syftet är alltså inte enbart att föräldrarna skall få mer tid till barnen, det skall ge en möjlighet att undvika ”förskolan” eftersom det sannolikt inte är hälsosamt för barn under tre år att vistas i den miljön.

Vad jag länge väntat på det säger Preisz nästan rent ut. Att föräldrar är inte kvalificerade att ta hand om sina barn eftersom de inte har någon ”utbildning”.

Det är svårt att förstå varför författarna tycker att en lärares kompetens är utbytbar bara för att arbetet är ett kvinnoyrke och handlar om små barn

Denna sk utbildning ger jag inte mycket för. Men marxisterna måste ju vara konsekventa. Det grundläggande bedrägeriet var att kalla dagis för ”förskola”. Syftet med detta var att kunna hävda att eftersom det var en ”skola” så skulle den vara gratis precis som grundskolan. Om man hävdade att det var en ”skola” så måste personalen ha ”lärarutbildning”.

Som miljoner föräldrar vet så behövs det ingen lärarutbildning för att sköta och uppfostra barn.

Utbildningen och daghemmen är lika mycket ett sätt att få undan tusentals korkade och lata kvinnor från statistiken för arbetslöshet. Barnskötaryrket med akademisk skenkompetens är sista utvägen att alls få något arbete.

Preisz vänsterkampanjj mot vårdnadsbidraget beror inte i första hand på dess absoluta olämplighet utan för att hon ser det som ett hot mot hennes medlemmars sysselsättning.

Hon skyr inga medel för att hävda rena fackliga intressen. Omyndigförklaring av föräldrarna det är bara vad man kan förvänta sig av en marxist.

Idén om gratis barnomsorg formuleras i ”Kommunistiska Manifestet”.

De svenska socialdemokraternas bibel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: